'Uiteindelijk sta ik hier dan toch met een Feyenoord-shirt, ik ben zeer trots'
Maandag, 11 februari 2019 om 07:23

Cuco Martina zag zaterdagavond via een lange omweg zijn Feyenoord-droom in vervulling gaan. De 29-jarige van Everton gehuurde verdediger maakte in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (4-0) zijn debuut in het hoogste keurkorps van Feyenoord, in De Kuip. Martina behoorde vijf jaar tot de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, maar als eerstejaars A-junior strandde zijn ambitie om door te breken en vertrok hij op zeventienjarige leeftijd.

"Mijn eerste wedstrijd in De Kuip is een heel speciaal moment", vertelt Martina, die de clubkleuren van RBC Roosendaal, RKC Waalwijk, FC Twente, Southampton, Everton en Stoke City verdedigde, maandag in gesprek met De Telegraaf. De droom om ooit in het Rotterdamse stadion te spelen mét het tenue van Feyenoord om de schouders bleef bestaan. "Ik liep er vaak langs en ik ben er zelfs weleens ballenjongen geweest. Uiteindelijk sta ik hier dan toch met een Feyenoord-shirt. Ik ben zeer trots."

Meer: Stam wees aanbod vanuit de Premier League af: ‘Was meteen geen optie’

Feyenoord is voor Martina een deel van zijn leven. "Ik woon al 25 jaar in Rotterdam-Zuid en heb constant Feyenoord in mijn hoofd gehad. Mijn vrienden en familieleden zijn ook allemaal voor Feyenoord", verklaart de verdediger in het dagblad. "Ik had een stuk of twintig kaarten geregeld voor familie en vrienden. Het is geweldig dat ze zijn gekomen om mij te steunen."

Martina lijkt te profiteren van de manier waarop Giovanni van Bronckhorst probeert om vers bloed te willen toevoegen voor de belangrijke reeks die eraan komt. De verdediger hoopt de komende maanden hoe dan ook belangrijk te worden voor Feyenoord, nu zijn droom inmiddels is uitgekomen. "Het shirtje van deze wedstrijd ga ik inlijsten en krijgt een mooi plekje aan de muur."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Giovanni van Bronckhorst
 
Cuco Martina

>
Eredivisie
Feyenoord
4
0
De Graafschap
Zaterdag, 9 februari 2019 om 20:45
Meer nieuws
   
13:42
13:42
Onana verklaart afwijzen Europese topclubs: 'Niet het juiste moment'
7
   
13:23
13:23
Genoa maakt met ontslag Andreazzoli weg vrij voor Thiago Motta
1
   
13:04
13:04
Sevilla haalt oud-Ajacied in huis als assistent van Monchi
2
   
12:40
12:40
'Tweede worden telt niet, Manchester United moet kampioen worden'
26
   
12:23
12:23
Arsenal-aanvoerder ontsteekt in woede: 'Het is een hoop bullshit'
25
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties