Feyenoord 'sluit tweede poging niet uit': 'Hebben gekkere dingen meegemaakt'
Maandag, 11 februari 2019 om 07:48

Dick Advocaat wordt in principe niet de nieuwe trainer van Feyenoord. De ervaren coach van FC Utrecht bedankte vorige week voor de klus omdat hij zich mateloos ergerde aan alle kritiek op zijn kandidatuur. Arno Vermeulen, chef commentatoren bij de NOS, meent dat Feyenoord op een verkeerd moment is gekomen. "Zijn ontvangst in het Rotterdamse is hem tegengevallen. Dat heeft hij zich aangetrokken", vertelde hij bij Studio Voetbal.

Vermeulen acht het echter niet onwaarschijnlijk dat Feyenoord nóg een keer bij Advocaat uitkomt. "Ze sluiten niet uit dat er nog een tweede poging komt. Nu moeten ze verder omdat hij heeft gezegd geen tweede gesprek te willen. Feyenoord gaat nu naar andere opties kijken, maar ze vlakken hem niet helemaal uit. We hebben gekkere dingen meegemaakt met Advocaat. Kijk naar het bondscoachschap van België."

Meer: Stam wees aanbod vanuit de Premier League af: ‘Was meteen geen optie’

Advocaat leek na vier seizoenen met Giovanni van Bronckhorst aan het roer de ideale tussenpaus, die tevens clubicoon Dirk Kuijt zou klaarstomen voor het hoofdtrainerschap. Hij proefde echter te veel weerzin. "Dit is Dick zoals we hem kennen", gaf oud-international Pierre van Hooijdonk aan. "Al houdt hij wel de deur op een kier."

Louis van Gaal is volgens Vermeulen geen kandidaat meer. "Feyenoord heeft geen contact met Van Gaal gehad, want dan ga je niet eerst Advocaat benaderen. Dat lijkt me dan niet. Het ging in eerste instantie niet om de combinatie Advocaat-Kuijt. Ook ziet Feyenoord het niet zitten in Phillip Cocu." Sparta-trainer Henk Fraser 'wordt het ook zeker niet'. "Die is ontslagen door Stanley Brard, die nu weer in het zadel is als hoofd jeugdopleidingen."

Wim Kieft oordeelde zondagavond bij Ziggo Sport dat Feyenoord niet al te lang moet blijven treuren en merkte op dat het mislopen van Advocaat ook niet het einde van de wereld moet zijn. "Is het zo moeilijk om een nieuwe trainer voor Feyenoord te vinden?", vroeg de oud-aanvaller zich openlijk af. "Ik kan er wel honderd opnoemen. Die trainer van VVV-Venlo (Maurice Steijn, red.) kun je nemen, je kunt Henk Fraser trainer maken... En zo zijn er nog wel meer in de Eredivisie. We doen net alsof het de allermoeilijkste baan ter wereld is. Is het hogere algebra of zo?"

De kans is klein dat Feyenoord op korte termijn een nieuwe trainer voor komend seizoen aanstelt, zo laat algemeen directeur Jan de Jong in het Algemeen Dagblad weten. "Het is pas februari", geeft de sportbestuurder maandag te kennen. Het dagblad noemt de Belg Hein Vanhaezebrouck als een optie. De 54-jarige trainer werd in december ontslagen door Anderlecht en opgevolgd door Fred Rutten.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Giovanni van Bronckhorst
 
Dick Advocaat
 
Louis van Gaal

>
Eredivisie
FC Utrecht
3
2
Feyenoord
Zondag, 31 maart 2019 om 14:30
Poll
Denk jij dat Dick Advocaat toch de nieuwe trainer van Feyenoord wordt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
13:23
13:23
Genoa maakt met ontslag Andreazzoli weg vrij voor Thiago Motta
1
   
13:04
13:04
Sevilla haalt oud-Ajacied in huis als assistent van Monchi
2
   
12:40
12:40
'Tweede worden telt niet, Manchester United moet kampioen worden'
23
   
12:23
12:23
Arsenal-aanvoerder ontsteekt in woede: 'Het is een hoop bullshit'
21
   
12:05
12:05
KNVB kiest voor primeur met arbiter bij duel tussen Ajax en Feyenoord
31
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties