Wijnaldum: 'In de rust moest ik naar binnen rennen om het toilet op te zoeken'
Maandag, 11 februari 2019 om 08:01

Georginio Wijnaldum blonk zaterdagmiddag uit bij Liverpool, dat met 3-0 wist te winnen van Bournemouth. De middenvelder was in het treffen goed voor een wonderschoon doelpunt, maar het was niet vanzelfsprekend dat hij op het veld stond. Wijnaldum kampte voor én tijdens de wedstrijd met maag- en darmproblemen.

"Donderdagavond kreeg ik van de clubarts een pil voor mijn knie. De bijwerkingen daarvan waren maagproblemen. Ik had na het innemen van die pil enorme pijn en ik dacht dat het door de bijwerkingen kwam. Uiteindelijk moest ik overwegen en iedereen was een beetje bezorgd. Ik heb vrijdag niet getraind en niet in het spelershotel geslapen, omdat ik andere spelers dan mogelijk had kunnen aansteken", tekenen het Algemeen Dagblad en Press Association op uit de mond van Wijnaldum.

Meer: Liverpool beleeft ondanks late treffer frustrerend bezoek aan Old Trafford | Wijnaldum bluste brandje bij Liverpool: ‘Waarom wilde hij jou slaan?’

"De trainer belde me en vroeg: ‘Kan je spelen?’ Ik zei: ik denk van wel. Ik was zo positief mogelijk, maar ’s ochtends was ik nog steeds zwak en had ik last van diarree", gaat de middenvelder verder. "De pillen hielpen, maar bij het rustsignaal moest ik naar binnen rennen om het toilet op te zoeken. Het was wel zwaar, hoor. Gelukkig hoefde ik vandaag niet de hele wedstrijd te spelen." Liverpool wist zaterdag weer eens te winnen, na twee keer op rij te hebben gelijkgespeeld in de Premier League. Titelconcurrent Manchester City won dit weekeinde ook, met 6-0 van Chelsea.

"Die twee remises op rij voelden niet goed. Maar als je me voor het seizoen had gevraagd of ik tevreden was met dit aantal punten op dit moment, had ik ‘ja’ gezegd. Het had beter gekund, maar we zijn redelijk tevreden met waar we staan. Je ziet dat we steeds beter worden, zeker als je het vergelijkt met het begin van het seizoen. We moeten deze lijn zien door te trekken, ik denk dat we op twee fronten actief kunnen blijven. Vorig seizoen deden we het goed in de Champions League, maar lieten we de nodige punten liggen in de competitie", besluit Wijnaldum.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Liverpool
 
AFC Bournemouth
 
Georginio Wijnaldum

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties