'Als Ajax dit tegen Real Madrid probeert, worden ze echt geslacht'
Maandag, 11 februari 2019 om 08:36

Voor Ajax staat komende woensdag de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League op het programma, als Real Madrid op bezoek komt in Amsterdam. De laatste Ajacied die wist te scoren tegen de Koninklijke, was Niklas Moisander. De Finse verdediger van Werder Bremen denkt dat de Amsterdammers een kans hebben tegen de regerend kampioen van Europa.

"Als ze zo spelen als tegen Bayern München, met veel vertrouwen en hoog druk zettend, dan kunnen ze het ook Real moeilijk maken. Real heeft dit seizoen een mindere fase gehad en is zonder Ronaldo natuurlijk anders, minder sterk. Al blijft het een topteam", zegt Moisander op de officiële website van Ajax. De Fin stelt dat een goed optreden tegen Real Madrid de formatie van trainer Erik ten Hag een boost kan geven voor de rest van het seizoen.

"Ik vond het ongelooflijk dat Ajax met 6-2 verloor van Feyenoord, maar Champions League is echt een andere competitie. De sfeer in de ArenA is ongelooflijk goed en de fans zullen het team steunen. Ik zal woensdagavond zeker gaan kijken. Misschien wel samen met mijn teamgenoot Davy Klaassen, die nog meer Ajacied is dan ik", stelt de verdediger. Met de 1-0 nederlaag op bezoek bij Heracles Almelo kende Ajax een dramatische generale repetitie op de ontmoeting met Real Madrid.

Kenneth Perez zag dat Ajax in Almelo moeite had met de druk van Heracles. "Ajax werd opgejaagd als nooit tevoren. Alleen tegen Feyenoord heb ik dat gezien en daar hebben ze heel veel moeite mee. Daarom zet ik een beetje vraagtekens bij de handelingssnelheid. Je moet sneller de oplossing zien. Aan handelingssnelheid zie je of een speler echt hogerop kan. Dat viel mij heel erg tegen", stelt de Deen bij FOX Sports. "Zeker van de spelers die we normaal toch heel erg ophemelen."

"Ze hadden heel veel tijd nodig om zich aan te passen aan de tegenstander. En ook om de oplossing te zien, die lag iets verder weg dan zo dichtbij", aldus Perez. Kees Kwakman denkt dat Real Madrid Ajax op eenzelfde manier in de problemen kan brengen. "Die geven onder de nieuwe trainer Solari ook veel meer druk naar voren en dekken af en toe ook één-op-één door. Als Ajax dit tegen Real probeert, worden ze echt geslacht. Ze zullen af en toe de lange bal moeten spelen."

 
Champions League
 
Ajax
 
Real Madrid
 
Niklas Moisander
 
Kees Kwakman

>
UEFA Champions League
Ajax
1
2
Real Madrid
Woensdag, 13 februari 2019 om 21:00
Poll
Ajax - Real Madrid eindigt in een ...
overwinning voor Ajax
gelijkspel
overwinning voor Real Madrid
Meer nieuws
   
13:23
13:23
Genoa maakt met ontslag Andreazzoli weg vrij voor Thiago Motta
0
   
13:04
13:04
Sevilla haalt oud-Ajacied in huis als assistent van Monchi
1
   
12:40
12:40
'Tweede worden telt niet, Manchester United moet kampioen worden'
18
   
12:23
12:23
Arsenal-aanvoerder ontsteekt in woede: 'Het is een hoop bullshit'
15
   
12:05
12:05
KNVB kiest voor primeur met arbiter bij duel tussen Ajax en Feyenoord
29
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties