De Ligt: 'Ik kijk er wél tegen op als we zo spelen als tegen Heracles'
Maandag, 11 februari 2019 om 09:11

Ajax neemt het komende woensdag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League op tegen Real Madrid. Met de 1-0 nederlaag tegen Heracles Almelo kenden de Amsterdammers een dramatische generale repetitie op de ontmoeting met de Koninklijke. Matthijs de Ligt benadrukt dat Ajax in het miljardenbal uit een ander vaatje zal moeten tappen.

"Ik kijk er niet tegen op. Dat zou gek zijn. Het moeten twee mooie wedstrijden worden. Maar ik kijk er wél tegen op als we zo spelen als tegen Heracles. Dan worden we afgeslacht. Als Ajax weggespeeld worden door Heracles. Dat is schandalig", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de aanvoerder van Ajax. "Je kunt wel steeds bij elkaar gaan zitten praten, maar als het toch niet wordt uitgevoerd, heb je er niks aan. Natuurlijk corrigeren we elkaar, maar blijkbaar heeft het geen effect."

Meer: Verklaring voor vormdip van De Ligt: ‘Opeens was zijn leven heel hectisch’ | Van der Sar blij met ‘geweldige aanwinst’: ‘Hij maakt veel indruk’

"Als je zo'n wedstrijd speelt, waar met name in de eerste helft heel veel fout gaat, dan moet het in het veld weleens clashen tussen bepaalde spelers. Dat kan niet anders, want het loopt voor geen meter", zegt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal over Ajax. "Dat gebeurt niet en dat mis ik dan, want als het wel gebeurt, kan er iets in het elftal ontstaan. Als ze onder druk gezet worden, zie je dat ze voorin geen spelers met snelheid en diepte hebben."

"Wat doen PSV, Feyenoord en Heracles tegen Ajax? Druk zetten. Iedereen die een beetje heeft opgelet, weet wat je moet doen om te winnen tegen Ajax. In dit geval valt de trainer alles te verwijten, want hij krijgt ook de pluimen op zijn hoed als het goed gaat. Dat hebben we voor de winterstop ook gedaan", vult Arno Vermeulen aan. "Je kan een keer verliezen, met pech, blessures of de VAR. Maar niet zo. Hij zal in zijn handen moeten spugen en de boel een keer door de kleedkamer moeten sodemieteren. Dus: Tadic en Ziyech lekker eraf halen en niet laten spelen."

"Ten Hag moet ook een keer kijken wat er met Frenkie de Jong aan de hand is. Sinds zijn transfer speelt hij echt helemaal niet goed. Weg met de heilige huisjes", stelt Vermeulen. Van Hooijdonk vraagt of hij het voor zich ziet dat Ten Hag Ziyech en Tadic aanpakt. "Je móét ze wel keihard aanpakken, maar ik zie dat niet gebeuren."

 
Champions League
 
Ajax
 
Real Madrid
 
Matthijs de Ligt
 
Frenkie de Jong

Poll
Ajax - Real Madrid eindigt in een ...
overwinning voor Ajax
gelijkspel
overwinning voor Real Madrid
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties