Allegri ontkent problemen bij Juventus: 'Ze kunnen absoluut samenspelen'
Maandag, 11 februari 2019 om 10:00

De laatste tijd wordt er in Italië het nodige gezegd en geschreven over de verstandhouding tussen Paulo Dybala en Massimiliano Allegri. De Argentijn moest het in de uitwedstrijd van Juventus tegen Sassuolo (0-3 winst) andermaal stellen met een plaats op de reservebank. Er wordt beweerd dat Dybala niet kan samenspelen met Cristiano Ronaldo, maar Allegri legt in gesprek met Sky Italia uit dat hij hem om een andere reden buiten de basiself liet.

"Ik wil het team allereerst een compliment maken voor het clean sheet, we laten zien dat we goed in vorm zijn. Ronaldo en Dybala kunnen absoluut samenspelen en dat zal dit seizoen zeker nog gaan voorkomen. Iedereen moet alleen hard werken om het team in balans te houden. Het hangt er vanaf tegen wie we spelen. Als de tegenstander het graag dicht wil houden, moet je er doorheen zien te voetballen. Als ze gaten laten vallen, moet je daar gebruik van maken", stelt Allegri.

Meer: Ronaldo imiteert Zlatan: ‘Ik zoek de records niet op, ze zoeken mij op’ | Wat is het salaris van Paul Pogba en hoe groot is zijn vermogen?

"Sassuolo heeft een sterk middenveld, dus daar moest ik mijn team op aanpassen. Op die manier was de balans in orde", vervolgt de oefenmeester. "Spelers zijn teleurgesteld, maar een plaats op de reservebank is af en toe nodig om de batterij weer op te laden en om in mentaal opzicht sterker te worden. Spelers hebben nu eenmaal verschillende karakters. De rol van Dybala is momenteel exact hetzelfde als vorig seizoen. We hebben alleen nu ook de beschikking over Ronaldo, die meer een spits is."

"We hebben nog steeds spelers nodig die de ruimte vinden in het strafschopgebied. Je kan Ronaldo en Dybala samen laten spelen, maar het hangt van de situatie af. Bij Real Madrid speelde Cristiano samen met Karim Benzema en Gareth Bale, daar zijn ze ook niet gek. Iedereen heeft de juiste partner nodig. Mario Mandzukic is van grote waarde voor Ronaldo én Dybala", zo besluit Allegri. Ronaldo vierde zondag zijn doelpunt door te juichen als Dybala, wat werd gezien als een steunbetuiging aan de Argentijn.

 
Serie A
 
Juventus
 
Cristiano Ronaldo
 
Paulo Dybala
 
Massimiliano Allegri

Poll
Denk jij dat Paulo Dybala volgend seizoen nog bij Juventus speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties