Fellaini sloeg voorstel van PSG af: 'Het was tijd voor een nieuw avontuur'
Maandag, 11 februari 2019 om 12:29

In de afgelopen transferperiode vertrok Marouane Fellaini van Manchester United naar het Chinese Shandong Luneng. Het had echter niet veel gescheeld, of de Belg had in de zomer van 2018 voor Paris Saint-Germain getekend, zo heeft hij desgevraagd laten weten aan Telefoot.

Op de vragen of Fellaini afgelopen zomer naar PSG kon vertrekken en of hij dat had zien zitten, mocht de middenvelder alleen met ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden. Hij antwoordde met een volmondig ‘ja’. Fellaini leek met een aflopend contract op weg naar de uitgang bij Manchester United, maar won toch het vertrouwen van José Mourinho. Hij verlengde zijn contract met twee jaar en ging dus niet in op de interesse vanuit Parijs.

Meer: ‘Hij had beter met Fellaini kunnen spelen, daar is geen twijfel over mogelijk’

Na de komst van Ole Gunnar Solskjaer als nieuwe tijdelijk (interim-trainer) van Manchester United, werd het perspectief van Fellaini weer een stuk minder. De Noor maakte nauwelijks gebruik van hem, waardoor een vertrek naar China voor alle partijen aantrekkelijk was. "Ik heb ruim tien jaar in Engeland gespeeld", zegt Fellaini, die in de Premier League eerder uitkwam voor Everton. "Ik heb er prachtige tijden gekend en nu was het tijd voor een nieuw avontuur."

Fellaini ging ook nog in op de dubbele ontmoeting van Manchester United en Paris Saint-Germain in de Champions League. Dinsdag staat de eerste ontmoeting op Old Trafford op het programma. "Ik denk dat United de favoriet is. Ze spelen op dit moment met veel vertrouwen. Bovendien mist PSG een paar belangrijke spelers", doelt Fellaini op het ontbreken van Neymar, Edinson Cavani en Thomas Meunier.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
Paris Saint-Germain
 
Marouane Fellaini
 
Thomas Meunier

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties