Voormalig Twente-spits verpietert in Turkije: 'Ik doe wat de club mij opdraagt'
Maandag, 11 februari 2019 om 12:50

Toen Glynor Plet (32) zich twee jaar geleden aansloot bij het Turkse Alanyaspor, was hij nog in de wolken. De voormalig spits van onder meer Telstar, Heracles Almelo en FC Twente tekende een mooi contract tot medio 2019. Het liep anders; de aanvaller heeft sinds mei 2017 geen enkele wedstrijd gespeeld.

Het nieuwe avontuur begon nog goed voor Plet, zo weet hij nog. "We verloren bij mijn debuut tegen Rizespor, maar ik scoorde wel. Na die wedstrijd ontsloeg de club de trainer die mij heeft gehaald. Ik kreeg snel daarna te horen dat ik weg moest, en ik heb nooit meer in de basis gestaan."

Plet geeft aan dat er veel politieke spelletjes worden gespeeld in Turkije. "Elke dag denk ik wel eens: laat die centen lekker zitten, ik ga ergens anders voetballen", zegt Plet tegenover VICE Sports. "Maar ook al houd ik ontzettend veel van het spelletje, als voetballer heb je een korte periode om de financiën op orde te krijgen. Ik heb vier kinderen die ik moet onderhouden. Er moet een balans zijn tussen voetbal en het financiële gedeelte. Inmiddels ben ik ook niet meer de jongste, dus dat speelt allemaal mee."

"Ik doe al twee jaar lang precies wat de club mij opdraagt. Op dit moment betekent dat drie keer per dag trainen, van maandag tot en met zaterdag", gaat de spits verder. Hij speelde gedurende zijn loopbaan voor Ajax, Haarlem, Argon, FC Den Bosch, FC Lisse, Telstar, Heracles Almelo, FC Twente, Racing Genk, Hapoel Beër Sheva, Zulte Waregem, Go Ahead Eagles en Maccabi Haifa, alvorens hij in Turkije terechtkwam. "Er is hier een speciale trainer en fysio voor de spelers die weg moeten bij de club. Wat we moeten doen, hangt af van hoeveel zin zij erin hebben."

"Soms zeggen ze gewoon: ‘Ga maar drie keer een half uur rondjes lopen, dan gaan wij even zitten."Over zes maanden is zijn contract in Turkije voorbij. Aan stoppen denkt Plet nog niet. "Hoewel het hier bij Alanyaspor niet gelopen is zoals ik had gewild, heb ik absoluut geen spijt. Je kan gewoon niet voorspellen hoe dit soort dingen lopen. Ik heb nu nog een contract voor een half jaar, daarna kan ik weer lekker voetballen. Welk niveau dat wordt, zie ik dan wel. Maar ik wil sowieso nog een paar jaar door."

 
Meer video's
 
Spor Toto Süper Lig
 
Glynor Plet

Poll
Denk jij dat Glynor Plet een aanwinst zou zijn in de Eredivisie?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties