Supporters bezorgen Ajax en Feyenoord recordbedrag voor jeugdopleiding
Maandag, 11 februari 2019 om 19:14

Ajax en Feyenoord hebben een recordbedrag ontvangen via de VriendenLoterij. Beide clubs namen maandag in Amsterdam een cheque in ontvangst van ongeveer anderhalf miljoen euro. Ajax heeft een totaalbedrag van ruim 1,5 miljoen euro opgehaald en namens Feyenoord nam algemeen directeur Jan de Jong een cheque in ontvangst ter waarde van ruim 1,4 miljoen euro.

Ajax en Feyenoord laten via de officiële kanalen weten dat het geld geheel ten goede komt aan de jeugdopleiding. "Het is een enorm bedrag dat wij via de VriendenLoterij kunnen bijschrijven, daarvoor wil ik namens Ajax al onze fans bedanken die ons via deze weg steunen", reageert Saïd Ouaali namens Ajax .

"Deze financiële injectie komt ten goede aan onze jeugd, daarmee kunnen we op sportcomplex De Toekomst onze voetbal- en maatschappelijke opleiding verder ontwikkelen", vervolgt Ouaali. "Naast het optimaliseren van alle voetbaltechnische aspecten zal ook geïnvesteerd worden in overige zaken die voor onze jeugdspelers van belang zijn."

Voor het vijfde jaar op rij hebben de supporters van Feyenoord meer dan een miljoen euro bij elkaar gespeeld. Vorig jaar ontvingen de Rotterdammers nog een bedrag van ruim 1,3 miljoen euro. De VriendenLoterij verdeelde in 2018 een recordbedrag van 61,6 miljoen euro onder 54 goede doelen en jeugdopleidingen van clubs.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Feyenoord

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties