Update: Koolmonoxidevergiftiging mogelijk oorzaak van vliegtuigcrash Sala
Woensdag, 14 augustus 2019 om 16:09

Emiliano Sala is overleden aan de gevolgen van 'verwondingen aan het hoofd en de romp', zo is gebleken uit het onderzoek naar de doodsoorzaak van de 28-jarige voetballer. Maandag werden de eerste resultaten van de autopsie in Bournemouth bekendgemaakt. Duidelijk werd dat Sala niet is verdronken nadat het vliegtuig waar hij in zat neerstortte boven Het Kanaal.

Op zondag 3 februari werden op de bodem van Het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wrakstukken gevonden. In het vliegtuig werd een lichaam gevonden en dat bleek van Sala. Lijkschouwer Ian Parry laat weten dat de identiteit van Sala is vastgesteld met behulp van een DNA-staal en vingerafdrukken. Het lichaam van piloot David Ibbotson is vooralsnog niet gevonden.

Er loopt nog een onderzoek naar de oorzaak van het neerstorten van het privé-vliegtuig. Het Britse onderzoeksbureau vnaar luchtvaartincidenten (AAIB) heeft daar naar verwachting ongeveer zes maanden tot een jaar de tijd voor nodig. De familie van Ibbotson heeft een inzamelingsactie opgezet om een zoektocht naar het lichaam van de piloot te hervatten. Tot dusver is er ongeveer 140.000 pond ingezameld, terwijl er 300.000 pond nodig zou zijn om te zoektocht te bekostigen.

Het privévliegtuig verdween op maandagavond 21 januari van de radar. Sala had voor een bedrag van zeventien miljoen euro de overstap gemaakt van FC Nantes naar Cardiff City en was op weg naar zijn nieuwe club. Politie en kustwacht zochten dagenlang rond de Kanaaleilanden voor de Franse kust, maar na enkele dagen werd besloten de zoekactie te staken vanwege 'de extreem kleine kans' dat de twee nog in leven zouden zijn. De familie van Sala startte een crowdfundingactie om de zoekoperatie te hervatten. Er werd meer dan drie ton opgehaald. Enkele uren nadat de zoektocht werd hervat, werd het wrak op de 63 meter diepe zeebodem nabij het eiland Guernsey gevonden.

Update 14 augustus 16.09 uur - Koolmonoxidevergiftiging mogelijk oorzaak van vliegtuigcrash Sala
Het ongeluk waarbij Cardiff City-aanvaller Emiliano Sala en piloot David Ibbotson om het leven kwamen is mogelijk veroorzaakt door koolmonoxidevergiftiging, zo maakt de Air Accidents Investigation Branch woensdagmiddag bekend. In het bloed van Sala is een verhoogde concentratie koolmonoxide gevonden en de Britse onderzoeksraad voor vliegtuigongevallen gaat ervan uit dat dit ook het geval zal zijn bij Ibbotson. Eerder werd nog gedacht dat Sala is overleden aan de gevolgen van bij de crash in het Kanaal opgelopen verwondingen aan hoofd en romp, maar mogelijk was hij toen al gestorven aan de gevolgen van de koolmonoxidevergiftiging.

 
Premier League
 
Ligue 1
 
Cardiff City
 
Nantes
 
Emiliano Sala

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties