Newcastle United ziet zege op Wolves in 95e minuut uit handen glippen

Wolverhampton verloor tot dusver alle vier de Premier League-wedstrijden die op maandagavond werden gespeeld. De laatste zege op maandagavond op het hoogste niveau dateert van mei 1984 (1-0 tegen Leicester City). Ondanks deze statistiek begon Wolverhampton met vertrouwen aan de thuiswedstrijd, want de afgelopen drie competitiewedstrijden tegen West Ham United, Everton en Leicester City werden winnen afgesloten. Door de goede serie waren the Wolves geklommen naar de zevende plaats op de ranglijst. Een nieuwe overwinning op Newcastle United, de nummer zeventien van de Premier League, werd dan ook verwacht door de fans in het Molineux Stadium.

Wolverhampton Wanderers had de controle over de wedstrijd in de eerste helft, maar slaagde door het lage tempo niet in om tot grote kansen te komen. Newcastle United stond organisatorisch goed opgesteld en gaf weinig weg. Toch kon Benitez niet helemaal tevreden zijn. Aanvallend stichtte zijn ploeg amper gevaar. Op slag van rust was de laagvlieger toch nog dicht bij het openingsdoelpunt. Ayoze Pérez wist José Salomón Rondón te bereiken, waarna Wolves-captain Conor Coady goed ingreep en de 0-1 voorkwam na de overstap van Rondón.

De thuisploeg kwam na de thee sterk uit de kleedkamer en dat leidde tot een aantal kansen vanuit standaardsituaties. Na ongeveer tien minuten nam Newcastle het initiatief over en werd de ploeg van manager Santo Espirito voetballend achteruitgedrongen. Na een goed lopende aanval stuurde Fabian Schär met een prima pass zijn ploeggenoot Isaac Hayden het strafschopgebied in. De aanvaller draaide open en schoot de bal langs Rui Patrício.

Het tempo werd vervolgens opgeschroefd door de thuisploeg en ondanks het inbrengen van een extra aanvaller, slaagde Wolverhampton er maar niet in om de achterstand weg te werken. De vier minuten blessuretijd zaten er al op toen de bal in de 95ste minuut hoog voor werd gegeven. Bij de tweede paal sprong Boly het hoogst van iedereen. Hij kopte de 1-1 tegen de touwen.