Ruim 23.000 euro voor De Kogel: 'Ik ben ze ongelooflijk dankbaar'
Maandag, 11 februari 2019 om 23:18

Een inzamelingsactie voor Leon de Kogel heeft ruim 23.000 euro opgebracht. De oud-speler van onder meer FC Utrecht kreeg maandagavond rondom het duel tussen Jong Utrecht en Go Ahead Eagles twee verschillende cheques uitgereikt. De Kogel kan het geld goed gebruiken na de hoge medische kosten die zijn gemaakt nadat hij afgelopen zomer betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk op Malta. De Kogel kan nooit meer voetballen.

Supporter Carolien van Meel zette een crowdfundingactie op en haalde ruim zestienduizend euro op. Maandagavond kwam daar in de vorm van onder meer de recette van de wedstrijd en een donatie van de spelersgroep van FC Utrecht nog eens een bedrag van ongeveer 7.600 euro bij.

"Ik houd van jullie", zei een geëmotioneerde De Kogel, die de symbolische aftrap verrichtte. "Ik wil iedereen super bedanken voor jullie aanwezigheid. Dankzij jullie kan ik weer verder met mijn leven. Vanuit de grond van mijn hart: bedankt."

"Het voelt ongelooflijk fijn om zo’n geweldige steun in de rug te krijgen van de supporters van FC Utrecht en Go Ahead Eagles, de clubs waar ik mijn mooiste tijd als voetballer heb beleefd", aldus De Kogel tegen het Algemeen Dagblad. "Dit tekent maar weer eens wat voor mooie en betrokken volksclubs dit zijn. Dat fans zo’n mooi bedrag voor me hebben ingezameld, is echt een geschenk voor me. Ik ben ze ongelooflijk dankbaar."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
FC Utrecht
 
Go Ahead Eagles
 
Leon de Kogel

>
Eerste Divisie
Jong FC Utrecht
2
4
Go Ahead Eagles
Maandag, 11 februari 2019 om 20:00
Meer nieuws
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
5
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
5
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
1
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties