'Dan zou het een groot risico zijn om Solskjaer de baan niet te geven'
Dinsdag, 12 februari 2019 om 08:01

Gary Neville vindt dat Manchester United interim-manager Ole Gunnar Solskjaer nog niet definitief moet aanstellen. De oud-speler van the Red Devils vindt dat de Engelse topclub pas aan het einde van maart een besluit moet nemen. Solskjaer werd aangewezen als vervanger van de in december ontslagen José Mourinho. Na elf wedstrijden is United onder Solskjaer nog altijd ongeslagen en de Noor is daarom favoriet om het roer definitief over te nemen.

Neville vindt dat United geen overhaaste beslissingen moet nemen. In de Premier Leauge, FA Cup en Champions League breekt een cruciale fase aan en Neville denkt dat het goed is om af te wachten hoe de komende maanden verlopen. "Het is te vroeg om hem de baan te geven", laat Neville weten bij Sky Sports. "Eind maart is de beste periode om de situatie in te schatten. Ergens in april kan je dan een besluit nemen, gebaseerd op een periode van drie tot vier maanden. Je weet dan hoe de club zich voelt, hoe de spelers erin staan en hoe de resultaten zijn."

De voormalig Engels international denkt dat Manchester United er goed aan doet om het geduld te bewaren. "Het is in mijn ogen verstandiger om de situatie na drie of vier maanden te bekijken, maar Ole Gunnar Solskjaer schuift zichzelf op deze manier natuurlijk op een geweldige manier naar voren. Als Manchester United op deze manier doorgaat tot aan het einde van het seizoen en in de top vier eindigt, dan zou het een groot risico zijn om Solskjaer de baan niet te geven."

"Als het straks oktober is en je dertig of veertig miljoen pond hebt uitgegeven aan een nieuwe technische staf en de club staat op de vijfde plaats, dan breekt de hel los. Mensen zullen dan zeggen: ‘Waarom heeft Ole de baan niet gekregen terwijl hij het zo goed deed?’ Ik blijf erbij dat je het nu nog niet bekend moet maken, want dan komen gelijk speculaties op gang over wie hij moet gaan kopen en welke spelers weg moeten. Momenteel heerst er een goede sfeer", aldus Neville.

 
Premier League
 
Manchester United
 
José Mourinho
 
Gary Neville

Poll
Manchester United moet Ole Gunnar Solskjaer definitief aanstellen als manager
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties