'Frank de Boer durfde een negentienjarige in te laten vallen tegen Real Madrid'
Dinsdag, 12 februari 2019 om 08:50

De laatste ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid in de Champions League was voor Fabian Sporkslede zijn enige wedstrijd ooit in het prestigieuze toernooi. In oktober 2012 mocht de middenvelder annex rechtsback twintig minuten voor tijd invallen bij een 1-2 achterstand. Het werd geen gelukkig debuut, want Real Madrid won uiteindelijk met 1-4, maar voor Sporkslede kwam evenwel een droom uit.

Sporkslede, sinds 2016 speler van NAC Breda, heeft het thuis nog weleens over die groepswedstrijd. "Frank de Boer durfde het op dat moment aan om een jongen van negentien in te laten vallen. Het was net 1-2 en het publiek geloofde er weer in. Het was een droom die uitkwam", vertelt hij aan Ajax Showtime. "Zo kijk ik er ook op terug. Ik heb acht jaar bij Ajax gespeeld, ook in de jeugd. Dan werk je naar dat moment toe. Dat ik dat heb kunnen meemaken, is ook wel een eer."

Ajax leed in de seizoenen 2010/11, 2011/12 en 2012/13 grote nederlagen tegen De Koninklijke. Van het elftal waar Sporkslede mee speelde op die oktoberavond, is Daley Blind de enige die nog voor Ajax speelt. Grote namen uit dat elftal waren onder meer Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Siem de Jong en Ryan Babel. "Ik denk dat er op dit moment ook meer spelers zijn met individuele kwaliteiten dan toen", stelt Sporkslede, die in totaal vier officiële wedstrijden voor Ajax speelde in het seizoen 2012/13.

Het is volgens de inmiddels 25-jarige Amstelvener belangrijk dat Ajax het geloof niet verliest, na enkele mindere resultaten in de competitie. De grootste fout die de ploeg kan maken is dat men gaat twijfelen aan de eigen kwaliteiten, stelt hij. "Als je tegen een ploeg als Real Madrid speelt, is het belangrijk dat je die wedstrijd ingaat met het idee dat er wat te halen valt. Ik denk ook dat die jongens al heel lang uitkijken naar deze wedstrijd. Je moet jezelf niet gaan zien als de zware underdog en er niet aan denken hoe moeilijk het wel niet kan worden. Met de spelers die Ajax heeft en als het geloof er is, maken ze absoluut kans."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Real Madrid
 
Fabian Sporkslede
 
Christian Eriksen

>
UEFA Champions League
Ajax
1
2
Real Madrid
Woensdag, 13 februari 2019 om 21:00
Poll
Wat verwacht je van Ajax - Real Madrid?
Zege Ajax
Gelijkspel
Zege Real Madrid
Meer nieuws
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
5
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
5
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
1
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties