Van Stee: 'Misschien concluderen dat ik de verkeerde spelers heb gehaald'
Dinsdag, 12 februari 2019 om 09:14

Henk van Stee is in een interview met het Algemeen Dagblad kritisch over zijn eigen functioneren bij Sparta Rotterdam en zegt tevens allesbehalve tevreden te zijn over de prestaties van de huidige selectie. De ploeg van trainer Henk Fraser is afgezakt naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. "We moeten met z'n allen in de spiegel kijken. En dan doel ik op de spelers, technische staf, en op mezelf", aldus de technisch manager.

Van Stee werd in maart vorig jaar aangesteld als technisch manager van Sparta. Hij haalde Fraser naar Het Kasteel en stelde een selectie samen die mee moest gaan strijden om promotie naar de Eredivisie. Voor Sparta wordt het een loodzware opgave om kampioen te worden, want de achterstand op koploper FC Twente is opgelopen naar elf punten. Wel behaalde Sparta de eerste periodetitel, waardoor de club verzekerd is van deelname aan de play-offs.

"Wat mezelf betreft: misschien moet ik wel concluderen dat ik de verkeerde spelers heb gehaald. En dan doel ik op het mentale aspect. Want kwalitatief gezien vind ik nog steeds dat we een selectie hebben die moet kunnen promoveren naar de Eredivisie", vertelt Van Stee. "De praktijk is echter dat slechts drie spelers stabiel zijn sinds de winterstop: Bart Vriends, Laros Duarte en Mohamed Rayhi. De rest is veel te wisselvallig."

Van Stee noemt het een treurige conclusie. "Heel treurig. Maar ik eis van ervaren jongens als Roy Kortsmit, Dries Wuytens, Royston Drenthe, Adil Auassar en Lars Veldwijk gewoonweg meer. En dat heb ik ze laten weten ook", vervolgt de technisch manager. "Wat ik van spelers verlang is dat het team op één komt bij ze. En ik vraag me oprecht af of Sparta wel op één komt bij sommige spelers. Ik krijg het gevoel dat sommigen te veel bezig zijn met randzaken. En dat uit zich in wedstrijden. Een keer verliezen van FC Twente, een club met een eindeloos malen hoger budget, is geen schande. Wél dat je verzuimt om wedstrijden tegen Roda, Telstar, Cambuur en Volendam op mentaliteit over de streep te trekken."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Sparta Rotterdam
 
Bart Vriends
 
Adil Auassar
 
Roy Kortsmit

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties