Slutsky niet in paniek na tegenvallende reeks: 'Ik ben geen meisje van zestien'
Dinsdag, 12 februari 2019 om 13:43

Leonid Slutsky maakt zich niet druk om de mindere resultaten bij Vitesse. De Rus won al drie wedstrijden op rij niet en er is kritiek op het vertoonde spel. Slutsky maakt zich ook geen zorgen om zijn eigen positie. "Iedereen steunt mij en ik steun de spelers."

De oefenmeester heeft begrip voor de negatieve geluiden vanuit de achterban. "Ik snap best dat er kritiek komt", zegt hij tegenover Omroep Gelderland . "Dat gebeurt als je niet succesvol bent in het voetbal. Dan komen er problemen op je af. Iedereen begrijpt dat we het snel moeten omdraaien, ik ben iedere dag bezig het spel te verbeteren."

Van paniek is in ieder geval geen sprake, zegt Slutsky. "Natuurlijk niet, wat is daar dan de reden voor? Ik ben geen meisje en ben niet zestien jaar oud", zegt de trainer. "In mijn carrière heb ik wel honderd momenten gehad die moeilijker waren dan nu. We hebben ook pech gehad met goals in de slotfase. Ik denk dat het incidenteel is. We houden vertrouwen in onze filosofie en doen er alles aan om ons spel te verbeteren en deze situatie zo snel mogelijk te keren."

Maandag sprak Slutsky met de directie van de club en volgens de Gelderlander was er sprake van een 'crisisgesprek'. "Het was een normale conversatie. Er is geen paniek of iets anders aan de hand", vindt de oefenmeester. "Iedereen steunt mij en ik steun de spelers. Maar de toekomst is altijd onzeker. Coach zijn is een specifiek en onvoorspelbaar vak. Vandaag heb je werk, morgen heb je geen werk", besluit Slutsky.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Vitesse
 
Leonid Slutsky

Poll
Denk jij dat Leonid Slutsky volgend seizoen nog aan het roer staat bij Vitesse?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties