Maduro geeft Ajax kans: 'Juist in het Bernabéu, het publiek is veeleisend'
Dinsdag, 12 februari 2019 om 14:32

Ajax staat woensdag in de achtste finales van de Champions League tegenover Real Madrid. De regerend kampioen van Europa komt eerst in de Johan Cruijff ArenA op bezoek, waarna drie weken later de return in de hoofdstad van Spanje wacht. Hedwiges Maduro speelde in Spanje voor Valencia en Sevilla en legt in gesprek met Voetbal International uit dat Ajax een kans heeft om Real te verslaan.

"Als Ajax een hoog niveau haalt, wat ze ook tegen Bayern München hebben gehaald, maken ze echt een kans. Ook in het Santiago Bernabéu. Juist in het Santiago Bernabéu. Het publiek is veeleisend, wil dat Real Madrid vooruit gaat spelen. Dit seizoen staan ze af en toe niet goed in de organisatie, waardoor de tegenstander veel kansen krijgt", vertelt Maduro. Real Madrid kende een moeizame start van het seizoen, maar is de laatste weken weer uitstekend gaan draaien.

Meer: Verklaring voor vormdip van De Ligt: ‘Opeens was zijn leven heel hectisch’ | Maduro geniet bij ADO - Ajax: ‘Met snelheid zou hij absolute wereldtop zijn’

"Met Valencia hebben we daar ook een paar keer gewonnen. Ik had altijd het gevoel dat je tegen Real Madrid kon voetballen. Tegen Barcelona niet, die jaagden je af. Real Madrid zakte toch altijd wel een beetje in. Je had altijd wel het gevoel van: ik kan lekker voetballen. Ze waren vooral heel goed in de omschakeling. Dat is nu nog steeds hetzelfde", vervolgt de achttienvoudig international van Oranje. Real Madrid wist afgelopen zaterdag de derby tegen Atlético Madrid met 1-3 te winnen.

Als Maduro moet kiezen tussen Matthijs de Ligt en Sergio Ramos, kiest hij nu nog voor de aanvoerder van Real Madrid. "De Ligt is een talent, heeft ook de kwaliteiten om zo groot als Ramos te kunnen worden. Ramos is nu al een legend", aldus Maduro, die ook de keuze krijgt tussen Frenkie de Jong en Toni Kroos. "De Jong heeft super kwaliteiten, kan nog groeien. Kroos is natuurlijk ook een ervaren speler, heeft super veel kwaliteiten en is wereldkampioen geworden met Duitsland. Heel veel respect daarvoor, maar ik denk dat De Jong een betere speler kan worden."

 
Champions League
 
Ajax
 
Real Madrid
 
Hedwiges Maduro
 
Sergio Ramos

Poll
Ajax - Real Madrid eindigt in een ...
overwinning voor Ajax
gelijkspel
overwinning voor Real Madrid
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties