'Ik hoop dat Lionel Messi snel stopt en tel de dagen af tot het zo ver is'
Dinsdag, 12 februari 2019 om 18:42

Álvaro Arbeloa is inmiddels al ruim anderhalf jaar met pensioen, maar de voormalige verdediger vindt het nog altijd moeilijk om afstand te nemen van de voetballerij. De Spanjaard speelde, verspreid over twee periodes, meer dan tien jaar voor Real Madrid en heeft nog steeds een duidelijke voorkeur voor de Koninklijke. Hij heeft dan ook weinig op met aartsrivaal Barcelona.

"Ik ben niet anti-Barcelona, maar ik wil wel altijd dat ze verliezen omdat dat goed is voor Real Madrid. Real Madrid-fans zijn niet per definitie tegen Barcelona, al hoop ik wel dat ze morgen ook op de training verliezen", vertelde hij in het Spaanse tv-programma El Chiringuito. "Of ik wil dat ze eruit vliegen in de Champions League? Ja, dat betekent dat er weer een concurrent minder is."

Barcelona neemt het in de achtste finales van het miljardenbal op tegen Olympique Lyon en Arbeloa zal dat treffen met een schuin oog volgen: "Barcelona was altijd een uitdagend team, een geweldig team. Ik stapte altijd het veld op met het idee dat ik hen moest verslaan. Ik heb die spanning altijd gezien in de Clásico’s, ik kan me nog herinneren dat Zinédine Zidane een keer met zijn handen om de nek van Luis Enrique stond."

"Maar ik heb ook veel respect voor Barcelona, ze hebben een geweldig team met een geweldige speler als Lionel Messi. Hij is enorm goed, hoewel ik er nooit van heb kunnen genieten en ik ook niet denk dat ik dat ooit zal kunnen. Ik hoop dat hij snel met pensioen gaat, ik tel de dagen af tot het zo ver is." Barcelona en Real Madrid treffen elkaar 27 februari weer in de halve finale van de Copa del Rey, nadat het eerste duel tussen de twee grootmachten in het Camp Nou in een 1-1 gelijkspel eindigde. Op 2 maart staat bovendien een Clásico op het programma in LaLiga.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Barcelona
 
Álvaro Arbeloa
 
Lionel Messi

Poll
Denk jij dat de 31-jarige Lionel Messi nog minstens vijf jaar blijft voetballen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties