Claudio Pizarro schrijft in 96e minuut geschiedenis in Bundesliga

Hertha, met Karim Rekik in de basis, werkte een soevereine eerste helft af en ging met een verdiende voorsprong de rust in. Werder, dat met Davy Klaassen aan de aftrap verscheen, maakte in de eerste 45 minuten weinig indruk en slaagde er niet in om Max Kruse of Milot Rashica in stelling te brengen. Een voltreffer van Davie Selke in de 25e minuut, na voorbereidend werk van Salomon Kalou, gaf zodoende de doorslag.

Dit bericht bekijken op Instagram

In de categorie baas boven baas: Claudio Pizarro (40) bezorgt Werder Bremen met een benutte vrije trap in minuut 96 een punt in de uitwedstrijd tegen Hertha BSC! De spits uit Peru is nu officieel de oudste doelpuntenmaker OOIT in de Bundesliga ?? #claudiopizarro #pizarro #werderbremen #herthabsc #bundesliga

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Hertha leunde in de tweede helft op de minimale voorsprong en leek de eerste zege op Werder sinds december 2013 te boeken, na vijf remises en vijf nederlagen, maar diep in de extra tijd sloeg Pizarro toe. De voor Johannes Eggestein ingevallen veteraan ontfermde zich over een vrije trap en zag hoe zijn inzet tweemaal van richting werd veranderd en tegen de touwen ging: 1-1.

Pizarro, die in september 1999 zijn eerste Bundesliga-treffer maakte, brak zodoende het record van Mirko Votava, die in 1996 40 jaar en 121 dagen was toen hij scoorde voor eveneens Werder. Hertha en Werder schieten weinig op met een remise en blijven respectievelijk negende en tiende staan.