Matthijs de Ligt glimlacht: 'Dat PSV alsnog 2-2 maakt, is natuurlijk typerend'
Zondag, 17 februari 2019 om 14:35

Ajax wist dat het na het puntverlies van PSV tegen sc Heerenveen zelf met een overwinning op NAC Breda de achterstand op de koploper kon verkleinen. De Amsterdammers deden zondagmiddag met een 5-0 zege vervolgens wat er van hen verwacht werd en hebben nu vier punten minder dan de Eindhovenaren. Aanvoerder Matthijs de Ligt zat zaterdagavond voor de televisie toen PSV met 2-2 gelijkspeelde in Friesland.

"Ja, ik heb wel even gekeken. Ze maken nog de 2-2 natuurlijk, dat is typerend", reageerde hij na afloop van de wedstrijd met een glimlach bij FOX Sports. "Natuurlijk horen wij ook dat PSV puntverlies heeft geleden, maar zelf moet je ook altijd winnen. Dat is verder geen issue. Kijkend naar het doelsaldo denk ik dat we een goede slag hebben geslagen."

Meer: Van der Sar blij met ‘geweldige aanwinst’: ‘Hij maakt veel indruk’ | Matthijs de Ligt: ‘Kijk naar Ajax, hij speelt nu ook niet op die plek’

Ajax trad tegen de hekkensluiter in dezelfde opstelling aan als het afgelopen woensdag deed tegen Real Madrid in de Champions League. Dit betekende dat Dusan Tadic in de spits stond en David Neres de basisplaats van Kasper Dolberg overnam: "Het is altijd fijn als je in dezelfde samenstelling speelt. Ik denk dat elke speler dat wel vindt", zegt De Ligt daarover.

Dolberg kwam in de rust echter alsnog het veld in voor Lasse Schöne en wist met een fraaie hakbal al snel te scoren. Joël Veltman en Jurgen Ekkelenkamp kregen daarnaast eveneens minuten als invallers: "De wissels hebben ook een heel belangrijke taak. Vandaag heb je gezien dat Dolberg erin komt en scoort, terwijl Ekkelenkamp het ook goed deed. We hebben veel aan ze gehad", sloot De Ligt af.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Matthijs de Ligt
 
Kasper Dolberg

Poll
Denk jij dat Ajax PSV nog gaat achterhalen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties