'Ik was verrast dat hij speelde bij Arsenal, hij is de koning van de blunders'
Maandag, 4 maart 2019 om 11:47

Arsenal nam het afgelopen weekend op tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur en het duel eindigde na doelpunten van Aaron Ramsey en Harry Kane in een 1-1 gelijkspel. De treffer van the Spurs kwam van de penaltystip na een overtreding van Shkodran Mustafi op Kane, die zich vlak daarvoor overigens in buitenspelpositie bevond. Voor Emmanuel Petit kwam het niet als een enorme verrassing dat de verdediger betrokken was bij een controversieel moment.

"Ik was verrast dat Mustafi speelde, aangezien hij toch de koning van de blunders is. Hoewel het natuurlijk geen penalty had moeten zijn omdat Kane buitenspel stond, was het wel Mustafi die de strafschop weggaf", reageerde de voormalige middenvelder van the Gunners na afloop van de North London derby bij RMC Sport.

Meer: Arsenal-speler voelt zich kop van jut: ‘Krijg zelfs de schuld als ik niet speel’

Pierre-Emerick Aubameyang liet in de slotfase nog een kans liggen om zijn ploeg van elf meter aan de overwinning te helpen, waardoor Arsenal Tottenham tot op een punt genaderd zou zijn. De Gabonees kwam met nog een dik halfuur te gaan in de ploeg voor Alexandre Lacazette, die niet tevreden was met de wissel: "Unai Emery stuurt het schip goed, maar er zijn een aantal dingen in zijn managementstijl die mij zorgen baren. Ik hoop dat ik het mis heb", zegt Petit daarover.

Arsenal had het duel ook kunnen winnen als Kane voordat hij de strafschop benutte teruggefloten was wegens buitenspel. Het lijkt Petit dan ook een goede zaak dat de VAR aankomend seizen zijn intrede zal doen in de Premier League: "De scheidsrechters lieten hun persoonlijkheid zien, maar dat was niet genoeg om de beste beslissing te nemen in het strafschopgebied. Voor henzelf niet en voor ons ook niet. Ik denk dat VAR hen zal helpen om in wedstrijden als deze de beste keuze te maken."

 
Premier League
 
Arsenal
 
Tottenham Hotspur
 
Shkodran Mustafi
 
Alexandre Lacazette

Poll
Vind jij dat Arsenal het verdiende om van Tottenham Hotspur te winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties