Update: Karol Mets vindt nieuwe club en vertrekt per direct bij NAC
Donderdag, 14 maart 2019 om 14:07

Karol Mets heeft het einde van de ochtendtraining vrijdag niet gehaald bij NAC Breda. De 25-jarige verdediger uit Estland werd vroegtijdig van het veld gestuurd door trainer Mitchell van der Gaag, naar verluidt vanwege een ‘ongeïnteresseerde houding’. Mets is uit op een vertrek bij NAC en lijkt zich op dit moment niet meer volledig in te willen zetten.

Mets raakte vorige week in opspraak, nadat hij een dag voor de uitwedstrijd tegen Vitesse een transferverzoek had ingediend. De stopper werd voor het duel in Arnhem door Van der Gaag buiten de wedstrijdselectie gelaten, waarna begin deze week een verhelderend gesprek volgde tussen de twee. Volgens Van der Gaag was de kou uit de lucht. "Maar als we weer verder gaan en je laat twee verschillende dingen zien, dan zeg ik: 'ga maar lekker naar binnen, want dit werkt niet'", vertelt de oefenmeester van NAC vrijdag op een persconferentie, geciteerd door BN DeStem. "Het is niet schokkend, het is wat je uitstraalt. Lichaamstaal vind ik redelijk belangrijk."

Door zijn verbanning ontbreekt Mets, die dit seizoen in de Eredivisie vijftien wedstrijden speelde, zaterdagavond ook in de uitwedstrijd tegen PSV bij NAC. De personele problemen zijn sowieso groot bij de hekkensluiter van de Eredivisie, want ook Daan Klomp, Anouar Kali, Sullay Kaikai, Khalid Karam, Arno Verschueren, Luka Ilic, Fabian Sporkslede en Lucas Schoofs zijn om een uiteenlopende redenen niet beschikbaar.

Update 14 maart 08.25 uur – Dissident van NAC Breda teruggezet vanwege naar beloften
'Dissident' Karol Mets is tot nader orde teruggezet naar de beloften van NAC Breda, zo meldt BN DeStem donderdagochtend. De verdediger, die hoogstwaarschijnlijk naar het geïnteresseerde AIK Solna uit Zweden gaat vertrekken, heeft zich met 'zijn individualistische gedrag' onmogelijk gemaakt bij de spelers en technische staf van NAC. Vorige week stuurde trainer Mitchell van der Gaag Mets nog weg van de training vanwege een ongeïnspireerde houding.

Update 14 maart 14.07 uur - Karol Mets vindt nieuwe club en vertrekt per direct bij NAC
Karol Mets heeft NAC Breda per direct ingeruild voor het Zweedse AIK Fotboll, zo maken de Bredanaars donderdag bekend. Het contract van de verdediger liep door tot medio 2020, waardoor de club een transfersom ontvangt. "NAC ontvangt voor de 25-jarige Est minimaal het drievoudige van de transfersom die in het verleden voor hem is betaald en heeft daarnaast een percentage bij doorverkoop bedongen", meldt NAC. Mets kwam in totaal 42 keer in actie voor de hekkensluiter van de Eredivisie en was daarin 2 keer trefzeker.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
NAC Breda
 
Karol Mets
 
Mitchell van der Gaag

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties