Guus Til: 'Ik heb echt genoten van jongens als De Ligt en De Jong'
Donderdag, 14 maart 2019 om 17:26

AZ-aanvoerder Guus Til heeft goede hoop op een goed resultaat tegen Ajax. De aanvallende middenvelder put vertrouwen uit de wedstrijd van de Amsterdammers tegen Real Madrid. "Het kán dus gewoon, op papier grotere clubs verslaan. Waarom zouden wij dat bij AZ dan niet kunnen?", vraagt Til zich af in een interview met Voetbal International.

Til zag dat Ajax zijn eigen spel durfde te spelen in het Santiago Bernabéu en met een 1-4 overwinning van het veld stapte. "Dat biedt hoop, aan ons allemaal. We zijn op de weg terug met het Nederlandse voetbal. We hebben ontzettend grote talenten rondlopen, die ons voetbal steeds beter op de kaart zetten in Europa", aldus Til. "Ik heb echt genoten van jongens als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong tegen Real Madrid. Daley Blind speelde trouwens ook erg goed. Daar kijk ik zonder gevoelens van rivaliteit naar."

Meer: ‘Dat zag ik al toen ik bij Ajax zat, daarom wilde ik ook graag komen’

AZ heeft het doorgaans moeilijk tegen de traditionele top drie. De ploeg van trainer John van den Brom wist al geruime tijd niet te winnen van Ajax, Feyenoord en PSV. "We waken ervoor dat het iets heel groots gaat worden. In de aanloop naar een topper hebben we niet ineens extra besprekingen over dit onderwerp en dat vind ik goed. De trainers proberen het eenzelfde wedstrijd te laten lijken als de andere 33", aldus Til.

De talentvolle AZ-captain weet niet hoe het komt dat AZ er maar niet in slaagt om te winnen van een Nederlandse topclub. "We zijn nog niet de derde club van Nederland, maar we komen steeds een stapje dichterbij. Als Ajax Real Madrid kan verslaan, waarom zouden wij Ajax dan niet kunnen pakken? Zo sta ik erin. Ze hebben ons hoop gegeven."

 
Eredivisie
 
AZ
 
Ajax
 
Frenkie de Jong
 
John van den Brom

>
Eredivisie
AZ
1
0
Ajax
Zondag, 17 maart 2019 om 14:30
Poll
Wat verwacht jij van AZ - Ajax?
Winst AZ
Gelijkspel
Winst Ajax
Meer nieuws
   
18:38
18:38
Feyenoord stelt wederom teleur en blijft op drie zeges staan
18
   
18:30
18:30
Galatasaray - Real Madrid: het leukste Champions League-duel aller tijden
1
   
18:00
18:00
In de wandelgangen: Geheim gesprek tussen Ceballos en Pérez
1
   
17:30
17:30
Coremans ontkent opzet bij bizarre kopstoot en wijst naar provocatie Sierhuis
16
   
17:13
17:13
Eerste rode kaart ooit voor Kluivert op emotionele dag voor Ranieri
10
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties