Van den Brom: 'Dat werd elke keer weer opgerakeld, ik werd er doodziek van'
Zondag, 17 maart 2019 om 18:26

AZ had voor zondagmiddag sinds januari 2016 geen competitiewedstrijd van een club uit de traditionele top drie meer gewonnen, maar in eigen huis kwam er uiteindelijk tegen Ajax een einde aan die reeks. De Alkmaarders waren met 1-0 te sterk voor de tegenstander uit Amsterdam, die een lelijke knauw kreeg in de titelrace. Trainer John van den Brom was blij dat zijn ploeg er weer eens in slaagde om een topwedstrijd te winnen.

"Elke keer als er een wedstrijd tegen Ajax, PSV of Feyenoord aankwam, werd het weer opgerakeld. Daar werd ik echt dood- en doodziek van", was hij eerlijk tegenover FOX Sports. "Eerlijk gezegd was het voor mij persoonlijk een heel grote frustratie. We hebben het er uitgebreid over gehad en de enige manier om die reeks te doorbreken is door te winnen. Dat hebben we gedaan. Dik verdiend ook nog."

Meer: Eredivisie-clubs spelen in op besluit KNVB en plannen oefenduel in | Potentiële opvolger Tagliafico loopt rond in Eredivisie: ‘Ik kan het niveau aan’

AZ won dankzij een doelpunt van Guus Til van Ajax, maar als het vizier wat meer op scherp had gestaan, had de overwinning ook hoger uit kunnen vallen. Van den Brom vindt bovendien dat zijn team de wedstrijd eerder had moeten beslissen: "Als je naar de kansenverhouding kijkt, is het gek dat het maar 1-0 is geworden. 5-2 was mooier geweest. Maar ik ben echt héél blij. Die reeks zorgde voor veel frustratie bij mij, bij de clubleiding, bij de spelers, maar ook bij de supporters."

Van den Brom ziet AZ door de zege op gelijke hoogte komen met nummer drie Feyenoord, dat wel over een beter doelsaldo beschikt. De Alkmaarders treffen onder meer de concurrent uit Rotterdam en koploper PSV nog in het restant van het seizoen: "Dat is eigenlijk nog veel belangrijker dan deze overwinning. We krijgen nog een heel mooi programma en als we zo spelen kan het nog een heel mooi einde van het seizoen worden."

 
Eredivisie
 
AZ
 
Ajax
 
John van den Brom
 
Guus Til

>
Eredivisie
AZ
1
0
Ajax
Zondag, 17 maart 2019 om 14:30
Poll
Denk jij dat AZ de derde plaats nog over gaat nemen van Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:00
00:00
De revanche van de Europees kampioen van 2012 in de Eerste Divisie
0
   
23:03
23:03
Groot vraagteken rondom afscheid van Van Persie na besluit van KNVB
13
   
22:48
22:48
FC Groningen 'toonde totaal geen respect voor Ajax': 'Ze prikten ons steeds'
38
   
22:40
22:40
Scorende verdedigers helpen Barcelona aan minimale overwinning
41
   
22:38
22:38
Gouden wissels leiden VVV-Venlo naar ruime zege op De Graafschap
3
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties