Justin Kluivert oogst lof na cruciale rol: 'Hij produceert geweldige voorzetten'
Donderdag, 4 april 2019 om 09:27

AS Roma speelde woensdagavond met 2-2 gelijk tegen Fiorentina, mede door toedoen van Justin Kluivert. De Nederlandse buitenspeler mocht vanaf het startsignaal zich bewijzen van Claudio Ranieri en stelde niet teleur, aangezien Kluivert twee assists voor zijn rekening nam. De jongeling kan na afloop op complimenten rekenen van zijn trainer.

Kluivert was zondag bij het verloren thuisduel met Napoli (1-4) nog invaller, maar stond woensdag wel in de basis. "Kluivert is nog groen", doelt Ranieri in gesprek met Sky Italia op het feit dat Kluivert nog maar negentien jaar is. "Maar hij heeft veel snelheid en produceert geweldige voorzetten", zo luidt het oordeel van de ervaren oefenmeester.

Meer: Justin Kluivert verklaart overstap van rugnummer 34 naar 99 bij AS Roma | ‘Of ik klaar ben voor het Nederlands elftal? Ik denk eigenlijk van wel’

De buitenspeler, die Ajax afgelopen zomer inruilde voor de club uit de Italiaanse hoofdstad, is dit seizoen reeds in 29 wedstrijden voor Roma in actie gekomen. Tot op heden heeft hij twee doelpunten gemaakt en heeft hij zeven keer een medespeler in stelling gebracht bij Roma, dat momenteel op de achtste plek in de Serie A bivakkeert.

Ranieri baalt dat het bij Roma niet loopt zoals hij wil. "Het gaat momenteel niet zoals ik het graag zie", aldus de trainer, die zag dat Fiorentina twee keer op voorsprong kwam tegen zijn pupillen. "Ik ben blij met de veerkracht die mijn ploeg heeft getoond. Ik vroeg aan de spelers om de wereld te laten zien dat we in Europa thuishoren", aldus Ranieri.

 
Serie A
 
AS Roma
 
Justin Kluivert
 
Claudio Ranieri

Poll
Verwacht jij dat AS Roma dit seizoen in de top zes eindigt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties