Ten Hag neemt twijfel weg: 'Met de enkel van Frenkie gaat het goed'
Dinsdag, 9 april 2019 om 15:33

Voor Ajax wacht woensdagavond de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League, als Juventus in Amsterdam op bezoek komt. Trainer Erik ten Hag laat op de persconferentie in aanloop naar het duel doorschemeren dat Frenkie de Jong waarschijnlijk ‘gewoon’ van de partij is in de Johan Cruijff ArenA. De middenvelder liep na afloop van het met 1-4 gewonnen duel met Willem II rond met een zak ijs op de enkel.

"Met de enkel van Frenkie gaat het goed, we gaan het zo zien op de training", zegt Ten Hag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Juventus. Cristiano Ronaldo is met la Vecchia Signora meegereisd naar Amsterdam, terwijl Giorgio Chiellini en Emre Can ontbreken. "Chiellini is belangrijk, maar ze hebben een hele brede selectie. Hij is heel ervaren, geslepen. Het is altijd een gemis als hij er niet bij is. Wij willen tegen de beste spelers spelen, dat daagt uit en die uitdaging gaan we niet uit de weg. Het is fantastisch om tegen Cristiano Ronaldo te kunnen spelen."

Meer: Ajax heeft aandeel in torenhoge schuld van Barcelona bij andere clubs | ‘Het is wat minder, maar of dat betekent dat Ajax minder gaat presteren...’

"Juventus is zo’n ervaren ploeg, met een hele ervaren en geslepen trainer. Ze kunnen verschillende strategieën erop loslaten, de wedstrijd goed lezen en anticiperen. Dit is weer een volgende grens die we moeten verleggen", vervolgt de oefenmeester, die gevraagd wordt in hoeverre het tweeluik met Juventus anders zal zijn dan dat met Real Madrid. "Het Spaanse voetbal is anders dan het Italiaanse voetbal, er bestaan bepaalde cultuurverschillen. Daar moet je op inspelen, dat gaan we doen binnen onze eigen stijl."

"Juventus hoeft niet naar Amsterdam te komen om plezier te maken, wij willen onze wedstrijd spelen. In een kolkende ambiance, we weten hoe de ArenA is op dit soort avonden. Op het veld kwaliteit brengen, daar gaat het om. Wij gaan uit van balbezit, maar als je ‘m niet hebt moet je verdedigen. Dat begint met de intenties in je ploeg", aldus Ten Hag. "Als je dat met z’n allen doet, is dat mogelijk. Met de juiste balans is het mogelijk om succes te behalen op het hoogste niveau. Het begint ermee dat iedereen aanvalt en iedereen verdedigt. De posities zijn uitwisselbaar, maar de taken moeten wel uitgevoerd worden. De spelers zijn tactisch geslepen genoeg om taken in verschillende posities uit te kunnen voeren."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Juventus
 
Frenkie de Jong
 
Erik ten Hag

>
UEFA Champions League
Ajax
1
1
Juventus
Woensdag, 10 april 2019 om 21:00
Poll
Bereikt Ajax de halve finale van de Champions League?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:00
00:00
'Teken aan de wand' bij Barcelona zorgt voor veel speculatie in Spanje
2
   
23:35
23:35
'LaLiga vindt oplossing voor El Clásico en twijfelt tussen twee data'
15
   
23:15
23:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
22:55
22:55
Verbijstering om boete voor Ajax: 'Dit heb ik nooit eerder vernomen'
47
   
22:37
22:37
'Ik heb hem altijd een typische Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds'
7
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties