Bijval voor Kuipers: 'Premier League-teams verwachten hier geen strafschop'
Woensdag, 10 april 2019 om 10:04

Björn Kuipers gaf Manchester City dinsdagavond al vroeg een strafschop in het duel met Tottenham Hotspur, nadat hij door de VAR geattendeerd werd op een handsbal van Danny Rose. Mark Clattenburg schrijft in zijn column in de Daily Mail dat de Nederlandse arbiter de juiste beslissing nam door de bal op de stip te leggen.

"Als je naar de UEFA-regels kijkt, was hij juist om een strafschop te geven. De arm van Rose was buiten zijn lichaam, waardoor hij zich volgens de UEFA langer maakt. Na vergelijkbare incidenten eerder dit seizoen in de Champions League zijn de regels hiervoor strenger geworden. Zodra de VAR Kuipers naar de kant riep, was het duidelijk dat het een strafschop zou worden. Rose wist dat ook, je zag het aan de manier waarop hij reageerde", meent Clattenburg. Sergio Agüero wist de gegeven strafschop vervolgens echter niet te verzilveren.

"Ik vond het interessant dat de spelers van Manchester City helemaal niet om een strafschop vroegen. Beide ploegen leken verrast toen het spel werd stilgelegd om de beelden te raadplegen", vervolgt de scheidsrechter, die voorheen in de Premier League floot en tegenwoordig actief is in China. "Premier League-teams verwachten niet dat de bal op de stip gaat voor een dergelijke handsbal. Het was goed dat Kuipers zelf de beelden ging bekijken. In Engeland wil men dat de scheidsrechters vertrouwen op de VAR, maar de UEFA wil dat de arbiters hun eigen beslissing nemen."

"Het is belangrijk dat de scheidsrechter altijd de beslissing neemt. Als dat niet het geval is, ga je als scheidsrechter minimaal vijf minuten piekeren of de beslissing juist is geweest. Later in de eerste helft raakte Fernandinho met zijn elleboog het hoofd van Harry Kane in een luchtduel. Hier greep de VAR niet in en ik denk dat dit een juiste beslissing was. Het was geen duidelijke fout van de scheidsrechter en we willen niet dat de VAR het spel verpest door constant in te grijpen", zo besluit Clattenburg.

 
Meer video's
 
Champions League
 
Tottenham Hotspur
 
Manchester City
 
Björn Kuipers
 
Fernandinho

>
UEFA Champions League
Tottenham Hotspur
1
0
Manchester City
Dinsdag, 9 april 2019 om 21:00
Poll
Vond jij de strafschop terecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
18:54
18:54
'Ajax heeft niets te vrezen van oorlogsverklaring van Santos'
10
   
18:30
18:30
Het bibberen in Ipurua is begonnen: Barcelona en Lionel Messi op visite
2
   
18:00
18:00
Grootverdiener speelde pas 142 minuten namens Arsenal: 'Wel een dappere zet'
59
   
17:45
17:45
Selhurst Park: het stadion waar doelpuntenmachine Sergio Agüero verstijft
2
   
17:24
17:24
'Assistkoning' Liverpool heeft wereldrecord te pakken: 'Het is een grote eer'
15
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties