De Ligt: 'Voor mijn gevoel was die eerste meer een penalty dan de tweede'
Zaterdag, 13 april 2019 om 21:09

Ajax was zaterdagavond met 6-2 te sterk voor Excelsior en breidde zo zijn voordelige doelsaldo ten opzichte van achtervolger PSV verder uit. Eén van de goals van de Amsterdammers kwam via een rake strafschop van Dusan Tadic, die mocht aanleggen na een duel tussen Matthijs de Ligt en Ryan Koolwijk. Als het aan de aanvoerder van Ajax had gelegen, had hij eerder in de wedstrijd echter ook al een penalty gekregen.

De verdediger ging in de eerste helft naar de grond na een duel in het strafschopgebied, maar arbiter Pol van Boekel zag hier geen strafschop in: "Ik blok mijn man, waardoor Klaas (Klaas-Jan Huntelaar, red.) vrij kwam. Iemand anders dekte mij en hij trok me naar achteren voor mijn gevoel. Ik kon niks meer doen, dus ging ik naar de grond. Voor mijn gevoel was het een honderd procent penalty, maar de scheidsrechter vond het te licht. Dat is zijn keuze, dus dat moeten we respecteren", reageerde hij na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports.

Meer: Wisselbeleid Erik ten Hag gekraakt: ‘Een jongen die bijna nooit speelt...’ | L'Équipe valt uit de toon met héél laag cijfer voor Matthijs de Ligt

In de tweede helft had De Ligt meer ‘geluk’ toen Koolwijk in het vijandelijke strafschopgebied tegen de voet van de verdediger trapte. Van Boekel leek ook dit incident eerst ongemoeid te laten, maar wees na raadpleging van de VAR uiteindelijk toch naar de stip: "Ik vond de eerste meer een strafschop dan de tweede, maar ik tik de bal omhoog en hij schiet tegen mijn voet aan. Ik heb pijn, dus ik ga naar de grond. Niet eens om een penalty te forceren, maar ik voelde wel gewoon iets."

De Ligt was na afloop van de ruime zege tevreden met het resultaat en vond dat zijn ploeg een ‘prima’ wedstrijd heeft gespeeld. Hij was echter wel kritisch op de twee tegendoelpunten die Ajax moest incasseren tegen de Kralingers: "Dat is zonde en onnodig. Het zijn toch twee goals die je minder hebt op je doelsaldo. Het is onnodig, maar met 6-2 kun je op zich wel tevreden zijn."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Excelsior
 
Matthijs de Ligt
 
Ryan Koolwijk

>
Eredivisie
Ajax
6
2
Excelsior
Zaterdag, 13 april 2019 om 18:30
Poll
Vind jij dat Matthijs de Ligt bij het eerste incident ook een strafschop mee had moeten krijgen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
07:37
07:37
De Jong over bizarre situatie: 'Ging op een gegeven moment heel Europa door'
1
   
07:22
07:22
'Als ik stop met voetballen, dan is dat bij Ajax'
3
   
07:09
07:09
Update: 'Van Geel bezocht wedstrijd Hannover en krijgt rode loper uitgerold'
13
   
06:55
06:55
Verbeek doet belofte bij aanstelling Adelaide United: 'Ik kan niet wachten'
0
   
06:38
06:38
'Bel Hassani in de clinch met Padt; bom barst in spelersbus Groningen'
29
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties