'Juventus vergeet Matthijs de Ligt en gaat voor megadeal met Barcelona'
Zondag, 14 april 2019 om 15:18 • Tim SiekmanLaatste update: 15:38

Juventus richt zich naar verluidt niet meer op de komst van Matthijs de Ligt. De Italiaanse grootmacht werd maandenlang in verband gebracht met de verdediger van Ajax, maar het lijkt erop dat de negentienjarige Oranje-international zijn toekomst gaat verbinden aan Barcelona. Juventus wil echter wel een verdediger strikken en richt de pijlen daarom op Samuel Umtiti.

Volgens Rai Sport is Juventus bereid om uit de race om de handtekening van De Ligt te stappen, ook om een 'veiling' aangaande de Nederlander te voorkomen. De topclub wil dan wel graag met Barcelona overeenstemming zien te vinden over Umtiti, die de defensie van la Vecchia Signora van een kwaliteitsimpuls moet voorzien.

Meer: Inval bij Juventus wegens gerommel met transferwaardes sinds 2019 | ‘Onscherpe’ Matthijs de Ligt gaat de fout in tegen dodelijke Zapata

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft al aan Juventus-directeur Fabio Paratici aangegeven dat De Ligt 'hoogstwaarschijnlijk' naar Barcelona gaat verkassen, waardoor de Italianen verder moeten zoeken. Ook vanwege het naderende pensioen van Andrea Barzagli denkt Juventus nu aan de Franse verdediger, die nog tot medio 2023 vastligt bij Barcelona.

Juventus heeft al contact met de Catalaanse topclub inzake een transfer. Barcelona zou weinig weerstand bieden bij een vertrek van de wereldkampioen, aangezien men al veel capabele centrale verdedigers in huis heeft. Juventus zou naar verluidt ongeveer tachtig miljoen euro moeten bieden als men de volledige medewerking wil van Barcelona.

 
Serie A
 
Juventus
 
Barcelona
 
Ajax
 
Matthijs de Ligt

Poll
Verwacht jij dat Samuel Umtiti deze zomer vertrekt bij Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties