Inter maakt geen fout tegen laagvlieger en heeft CL-ticket stevig in handen

Doordat AC Milan en AS Roma eerder dit weekeinde wisten te winnen, kon Internazionale op bezoek bij laagvlieger Frosinone een zege gebruiken om de derde plaats in de Serie A stevig in handen te houden. I Nerazzurri kenden een uitstekende start in het Stadio Benito Stirpe, want al na negentien minuten stond een voorsprong op het scorebord. Danilo D'Ambrosio bereikte Radja Nainggolan met een afgemeten voorzet, waarna de Belgische middenvelder met het hoofd de openingstreffer aantekende.

Acht minuten voor rust werd Inter verder op weg geholpen door Frosinone. Raman Chibsah werkte Milan Skriniar in het strafschopgebied naar de grond, waarna Ivan Perisic vanaf elf meter de 0-2 tegen de touwen schoot. Doordat er voor rust al een comfortabele marge op het scorebord stond, leken de bezoekers op weg naar een gemakkelijke zege op de nummer voorlaatst van de Serie A. Een kwartier na rust maakte Inter het zichzelf toch nog moeilijk op bezoek bij Frosinone.

Daniel Ciofani legde de bal terug op Francesco Cassata, die vanaf de rand van het strafschopgebied via Inter-doelman Samir Handanovic raak schoot: 1-2. Via Mauro Icardi kreeg de formatie van trainer Luciano Spalletti nog een grote mogelijkheid om met een grotere score terug te keren naar Milaan en uiteindelijk bepaalde Vecino de eindstand op 1-3. De voorsprong van Inter op nummer vier AC Milan bedraagt momenteel vijf punten, waardoor i Nerazzurri een virtueel Champions League-ticket stevig in handen hebben.