Goed nieuws voor Ajax: 'Er was geen moment dat de pijn er echt inschoot'
Maandag, 15 april 2019 om 06:12

Ajax kan zo goed als zeker mét Frenkie de Jong op zoek naar een plek in de halve finales van de Champions League. Erik ten Hag kon zaterdagavond na de 6-2 zege op Excelsior geen duidelijkheid verschaffen over de hamstringklachten bij Frenkie de Jong, die na 28 minuten spelen reeds naar de kant werd gehaald. Ali Dursun heeft echter goed nieuws.

"Het gaat goed met Frenkie. Hij reist met de ploeg mee naar Italië en ik denk dat hij kan spelen tegen Juventus", verzekert de zaakwaarnemer van de Oranje-international maandag in De Telegraaf. "Frenkie zelf is positief gestemd." Ook eerder tegen Willem II (1-4) viel De Jong lichtgeblesseerd uit. Daarna kon de middenvelder echter gewoon spelen in de eerste kwartfinale-wedstrijd tegen Juventus (1-1).

Meer: Verklaring voor vormdip van De Ligt: ‘Opeens was zijn leven heel hectisch’ | Ajax heeft aandeel in torenhoge schuld van Barcelona bij andere clubs

Die goede hoop heeft Ajax vlak voor de return in Turijn ook, ook al greep De Jong na zijn wissel meerdere keren met zijn hand naar zijn hamstrings. "De wissel was uit voorzorg", benadrukt Dursun. "Frenkie voelde de hamstrings opspelen, maar er was geen moment dat de pijn er echt inschoot. Dus het lijkt erop dat de schrik groter was dan de schade."

Met een intensieve behandeling van De Jongs hamstrings lijkt hij te kunnen worden klaargestoomd voor het belangrijke duel op Italiaanse bodem. Volgens Ten Hag had De Jong voor de wedstrijd nog nergens last van. "Hij was fit om te spelen, maar ik zag hem al snel niet lekker bewegen en na de eerste minuten werd dat erger en erger. Daarom hebben we besloten verder geen risico meer te nemen", legde hij zaterdag uit.

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Frenkie de Jong
 
Erik ten Hag

>
UEFA Champions League
Juventus
1
2
Ajax
Dinsdag, 16 april 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
19:22
19:22
Liverpool beleeft ondanks late treffer frustrerend bezoek aan Old Trafford
31
   
19:02
19:02
Kenneth Perez is geschokt door Feyenoorder: 'Jezus, het hield niet over'
14
   
18:47
18:47
'Behoorlijk pissige' Henk Fraser kondigt gesprek aan met Mohamed Rayhi
5
   
18:45
18:45
Stand Eredivisie na speelronde 10: Ajax loopt uit, Feyenoord huilt weer
7
   
18:38
18:38
Feyenoord stelt wederom teleur en blijft op drie zeges staan
126
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties