'Achteraf blijkt hij een koopje voor Ajax te zijn geweest'
Maandag, 15 april 2019 om 07:25

Dusan Tadic is in zijn eerste seizoen bij Ajax meteen tot een van de belangrijkste spelers van Erik ten Hag uitgegroeid. Martijn Reuser is onder de indruk van de kwaliteiten van de aanvaller, die na zijn optreden van zaterdag tegen Excelsior (6-2) op 22 goals in de Eredivisie staat en de eerste Ajacied met deze prestatie sinds Luis Suárez in 2009/10 (35) werd. "Die jongen lijkt echt met trots het Ajax-shirt te dragen en dat straalt hij ook uit."

"Met zijn werkethiek en kwaliteit aan de bal is hij van grote waarde voor het elftal", stelt Reuser, oud-Ajacied en trainer van Nederland Onder-15, maandag in De Telegraaf. "Tadic is bijna altijd aanspeelbaar, heeft de kwaliteit om spelers van zich af te houden en hij is inventief in het vinden van oplossingen. Voordat Tadic de bal krijgt, is hij al bezig met de situatie die komen gaat."

Meer: De Ligt: ‘Voor mijn gevoel was die eerste meer een penalty dan de tweede’ | Perez adviseert Ajacied: ‘Er zit niets anders op dan vertrekken’

Reuser had vorig jaar zomer zo zijn bedenkingen rondom de komst van Tadic naar de Johan Cruijff ArenA. "Toen Ajax hem in de zomer overnam van Southampton vond ik het bedrag, tussen de elf en veertien miljoen euro, behoorlijk hoog. Achteraf blijkt hij echter een koopje te zijn geweest." Reuser wijst ook op de waarde van Klaas-Jan Huntelaar voor Ajax. De aanvaller nam zaterdag drie treffers voor zijn rekening en mag zich op 35-jarige leeftijd nu de oudste Ajacied ooit noemen die een hattrick maakte voor zijn club.

"Tegenwoordig staat hij niet zo vaak meer in de basis en moet hij het voornamelijk doen met invalbeurten, maar Klaas-Jan schikt zich in die rol. Dat hij er vervolgens staat op de momenten dat het moet, is heel knap", stelt Reuser. "Huntelaar heeft nog steeds het ’killerinstinct’, maar kan daarnaast ook meevoetballen. Bovendien denk ik dat hij met zijn ervaring van waarde is voor het team. Het is heerlijk voor een spelersgroep om zo’n jongen erbij te hebben."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Dusan Tadic
 
Luis Suárez
 
Klaas-Jan Huntelaar

>
Eredivisie
Ajax
6
2
Excelsior
Zaterdag, 13 april 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
00:00
00:00
De revanche van de Europees kampioen van 2012 in de Eerste Divisie
0
   
23:03
23:03
Groot vraagteken rondom afscheid van Van Persie na besluit van KNVB
13
   
22:48
22:48
FC Groningen 'toonde totaal geen respect voor Ajax': 'Ze prikten ons steeds'
35
   
22:40
22:40
Scorende verdedigers helpen Barcelona aan minimale overwinning
41
   
22:38
22:38
Gouden wissels leiden VVV-Venlo naar ruime zege op De Graafschap
3
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties