FC Twente doet Ajax nieuw verzoek: 'Hopen snel duidelijkheid te hebben'
Maandag, 15 april 2019 om 11:44

FC Twente kan, doordat Sparta Rotterdam zondag onderuit ging tegen TOP Oss, aanstaande vrijdag kampioen worden in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Doordat de wedstrijden van de Amsterdamse beloften doorgaans op De Toekomst worden gespeeld kunnen er echter slechts 185 bezoekende supporters aanwezig zijn. De Tukkers hebben nu opnieuw bij Ajax het verzoek neergelegd of het treffen verplaatst kan worden naar de Johan Cruijff ArenA, zodat meer meegereisde fans het duel mee kunnen maken.

FC Twente deed dit verzoek een maand geleden ook al en woordvoerder Richard Peters bevestigt maandag in gesprek met TC Tubantia dat de club zondagavond opnieuw contact heeft opgenomen met Ajax. Hij verwacht later op de maandag uitsluitsel te krijgen: "We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben, omdat we dit dan tenslotte voor onze supporters moeten gaan faciliteren. Bijvoorbeeld het vervoer moet dan worden geregeld", legt de woordvoerder uit.

De gemeente Amsterdam zou er eveneens de voorkeur aan geven om het duel in de ArenA te laten spelen. Supportersvereniging Vak-P sprak eerder op de maandag al uit van plan te zijn om vrijdag met duizenden fans naar Amsterdam af te reizen als het duel inderdaad op De Toekomst wordt afgewerkt. De supporters willen dan een zogenaamde Homeless Party en een TwEntrada, verwijzend naar de Entrada die de supporters van Ajax vaak organiseren voor belangrijke thuisduels, houden.

FC Twente laat nog in het midden of het een optie is om schermen op te hangen in de eigen Grolsch Veste als de kampioenswedstrijd op De Toekomst gespeeld moet worden. De gemeente Enschede, het Openbaar Ministerie, de politie en de club gaan maandagmiddag met elkaar om de tafel voor een spoedoverleg om te bepalen hoe er het beste met verschillende scenario’s omgegaan kan worden.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
FC Twente
 
Ajax
 
Jong Ajax

Poll
Vind jij dat Ajax het duel moet verplaatsen naar de Johan Cruijff ArenA?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties