Frenkie de Jong geeft toe: 'Ik heb over dat scenario nagedacht'
Donderdag, 18 april 2019 om 18:17

Ajax verraste dinsdagavond door Juventus in eigen stadion met 1-2 te verslaan, waarmee de halve finale van de Champions League bereikt werd. Indien de Amsterdammers ten koste van Tottenham Hotspur de eindstrijd bereiken, zou Barcelona daarin weleens de tegenstander kunnen zijn. Dat zou vooral voor Frenkie de Jong een pikant affiche zijn, aangezien de middenvelder vanaf volgend seizoen voor de Catalanen speelt.

"Ik heb over dat scenario nagedacht", geeft De Jong toe in gesprek met FourFourTwo. Barcelona neemt het in de andere halve finale van de Champions League op tegen Liverpool. "Dat zou heel speciaal zijn, maar tegelijkertijd maakt het mij niet uit tegen wie we spelen. Zolang ik nog speler van Ajax ben, wil ik dat Ajax wint. Ik zou er ook geen problemen mee hebben om Barcelona uit het toernooi te knikkeren, zoals we met Real Madrid hebben gedaan."

Meer: Verklaring voor vormdip van De Ligt: ‘Opeens was zijn leven heel hectisch’ | Ajax heeft aandeel in torenhoge schuld van Barcelona bij andere clubs

Voor De Jong is de omgeving van Barcelona niet onbekend, aangezien hij vroeger geregeld op vakantie ging aan de Spaanse kust. "Die vakanties waren geweldig. Er lagen drie voetbalvelden op de camping en in de avond werden daar voetbaltoernooien georganiseerd. Ik weet nog dat we een keer een stadiontour deden in het Camp Nou, dat was ongelofelijk. Als je beneden staat en dan opkijkt tegen die steile tribunes: wow."

"We zijn tijdens de zomervakantie ook ooit eens naar een oefenwedstrijd van Barcelona geweest. Ik weet nog dat Ronaldinho meedeed en dat ik het geweldig vond om hem live te zien spelen", herinnert De Jong zich. Ajax neemt het op 30 april in de halve finale van de Champions League eerst in Londen op tegen Tottenham Hotspur, waarna een week later de return in Amsterdam op het programma staat. Barcelona begint daarentegen eerst thuis aan het tweeluik met Liverpool.

 
Champions League
 
Ajax
 
Barcelona
 
Real Madrid
 
Frenkie de Jong

Poll
Bereikt Ajax de finale van de Champions League?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties