Sjaak Swart: 'We moeten die Superboeren nu maar een pakkie geven'
Vrijdag, 19 april 2019 om 06:35

Ajax verspeelde drie jaar geleden in Doetinchem de landstitel aan PSV en mocht zich ook sindsdien niet meer landskampioen van Nederland noemen. Nu de KNVB de 33e speeldag naar 15 mei heeft verplaatst vanwege de Europese verplichtingen van Ajax, is de kans groot dat het uitduel met De Graafschap wederom een kampioenswedstrijd is.

"We moeten die Superboeren nu maar een pakkie geven", doelt Sjaak Swart vrijdag in De Telegraaf op het verprutste kampioensduel op De Vijverberg. De levende legende van Ajax deed toentertijd de legendarische uitspraak ‘Ik hoop dat De Graafschap degradeert’. "Je kent me, hè? Soms ben ik een beetje emotioneel, want ik vind De Graafschap echt een leuke club", benadrukt hij.

Swart kwam altijd graag bij De Graafschap in verband met zijn zakelijke relatie met Olaf Lindenbergh en Dennis Gerritsen. "En wat bijna niemand weet: bij De Vijverberg woonde een heel lieve dame", memoreert Mister Ajax in het dagblad. "Het is bij De Graafschap vaak lastig parkeren, maar ik mocht mijn auto altijd bij haar op de oprit zetten."

Swart weet nog niet of hij op 15 mei acte de presènce zal geven in Doetinchem. Hij is de mede-organisator van de Golfdag van Lucky Ajax. "Wat denk je? Verplaatst naar 15 mei." Swart is vol vertrouwen dat Ajax de titel pakt. "Als Ajax dit weekend van FC Groningen wint, zetten we een grote stap."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
De Graafschap

>
Eredivisie
De Graafschap
1
4
Ajax
Woensdag, 15 mei 2019 om 19:30
Poll
Denk jij dat Ajax bij De Graafschap gaat winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
18:38
18:38
Feyenoord stelt wederom teleur en blijft op drie zeges staan
6
   
18:30
18:30
Galatasaray - Real Madrid: het leukste Champions League-duel aller tijden
1
   
18:00
18:00
In de wandelgangen: Geheim gesprek tussen Ceballos en Pérez
1
   
17:30
17:30
Coremans ontkent opzet bij bizarre kopstoot en wijst naar provocatie Sierhuis
16
   
17:13
17:13
Eerste rode kaart ooit voor Kluivert op emotionele dag voor Ranieri
10
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties