Transfer naar Ajax lijkt ver weg na doffe dreun voor Fosu-Mensah
Vrijdag, 19 april 2019 om 11:46

Het seizoen van Timothy Fosu-Mensah zit erop, zo laat Manchester United vrijdag weten. De verdediger werd dit seizoen verhuurd aan Fulham, maar is voortijdig teruggekeerd bij the Red Devils vanwege een knieblessure. Fosu-Mensah moet een operatie ondergaan en zal op het trainingscomplex van Manchester United zijn revalidatieproces beginnen. Het is niet duidelijk wanneer hij weer op het veld kan staan.

Fosu-Mensah raakte zaterdag geblesseerd tijdens de competitiewedstrijd tussen Fulham en Everton (2-0 zege). Hij moest de strijd na 65 minuten staken en bleek een ernstige knieblessure te hebben opgelopen. Het was zijn laatste wedstrijd in dienst van Fulham, dat al zeker is van degradatie naar de Championship. Dit seizoen kwam Fosu-Mensah in dertien officiële wedstrijden in actie voor the Cottagers.

Vorig seizoen werd de 21-jarige centrumverdediger annex rechtsback gestald bij Crystal Palace. Namens die club kwam hij tot 24 officiële optredens. De drievoudig international van Oranje staat tot medio 2020 onder contract bij Manchester United en het is nog volstrekt onduidelijk hoe zijn toekomst eruitziet. In februari meldde De Telegraaf dat Ajax bij een eventueel vertrek van Matthijs de Ligt een 'kandidaat-opvolger' ziet in Fosu-Mensah.

In gesprekken tussen directeur voetbalzaken Marc Overmars en Fosu-Mensahs zaakwaarnemer Mo Sinouh van de Stellar Group werd de belangstelling van Ajax al officieus kenbaar gemaakt, zo schreef de krant. Door zijn opgelopen knieblessure lijkt een zomerse transfer echter ver weg. In 2014, op zestienjarige leeftijd en na acht seizoenen, maakte Fosu-Mensah de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar die van Manchester United.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Premier League
 
Manchester United
 
Fulham
 
Ajax

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties