Update: KNVB maakt nieuwe speeldata play-offs bekend
Maandag, 29 april 2019 om 16:59

Speelronde 33 van de Eredivisie wordt definitief afgewerkt op 15 mei en wordt daarmee de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen, zo bevestigt de KNVB vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Donderdag liet de voetbalbond al weten het voornemen te hebben het programma van zondag 28 april naar woensdag 15 mei te verplaatsen en inmiddels staat dat ook vast. De duels beginnen om 19.30 uur.

Ajax zou oorspronkelijk op 28 april in actie komen tegen De Graafschap, maar doordat de Amsterdammers twee dagen later in Londen het eerste duel met Tottenham Hotspur spelen in de halve finales van de Champions League, is besloten de volledige laatste speelronde met bijna tweeënhalve week te verplaatsen. Alle thuisspelende clubs hebben inmiddels de benodigde instemming voor van de betreffende lokale autoriteiten, zo klinkt het.

Nog niet bekend is wat verplaatsing van de laatste speelronde betekent voor de play-offs voor Europees voetbal, maar komende week worden de mogelijke scenario’s daarvoor 'in kaart gebracht'. "We begrijpen heel goed dat deze verplaatsing voor supporters tot problemen kan leiden. Dat hebben we ook zoveel mogelijk trachten te voorkomen. Een oplossing was nodig maar helaas konden we niet kiezen uit een optie die nergens pijn zou gaan doen. Dat neemt echter zeker niet weg dat wij dit bijzonder vervelend vinden", aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde.

"De KNVB wil verder alle clubs, gemeentes en politiekorpsen bedanken voor hun snelle handelen", vervolgt Gudde. "Zonder hun slagvaardigheid zou het niet mogelijk zijn om zo snel tot een oplossing te komen. Nu dat alle betrokkenen en de fans hierdoor duidelijkheid hebben en de sportieve uitgangspunten gewaarborgd zijn, hopen we op een spannend slot aan een mooi en vooral uniek voetbalseizoen."

Laatste twee speelrondes Eredivisie:

Zondag 12 mei
sc Heerenveen – NAC Breda
Feyenoord – ADO Den Haag
AZ – PSV
Willem II – FC Emmen
PEC Zwolle – VVV-Venlo
Ajax – FC Utrecht
Heracles Almelo – Excelsior
Vitesse – De Graafschap
FC Groningen – Fortuna Sittard

Woensdag 15 mei
FC Utrecht – sc Heerenveen
NAC Breda – PEC Zwolle
PSV – Heracles Almelo
Fortuna Sittard – Feyenoord
Excelsior – AZ
De Graafschap – Ajax
VVV-Venlo – Vitesse
ADO Den Haag – Willem II
FC Emmen – FC Groningen

Update 29 april 16.59 uur - KNVB maakt nieuwe speeldata play-offs bekend
De KNVB heeft maandagmiddag de nieuwe data voor de play-offs om Europees voetbal en promotie en degradatie bekendgemaakt. De play-offs om Europees voetbal starten op 18 mei en eindigen op 28 mei. De play-offs die uit moeten maken of er clubs uit de Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie degraderen, gaan op 10 mei van start en eindigen eveneens op 28 mei. De verplaatsing van de play-offs was nodig nadat de hele Eredivisie-speelronde 33 vanwege de Europese successen van Ajax werd overgeheveld naar 15 mei.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties