Nicolás Tagliafico wil treble met Ajax: 'Ik weet niet of ik blijf of vertrek'
Zaterdag, 20 april 2019 om 06:44

Nicolás Tagliafico weigert vooralsnog zijn tot de zomer van 2022 lopende contract met Ajax open te breken en te verlengen. De linkerverdediger wordt bijna anderhalf jaar na zijn komst naar Amsterdam met clubs uit Engeland, Spanje en Italië in verband gebracht. Met name Atlético Madrid zou een concrete optie voor de Argentijns international zijn. Ajax zou een vraagprijs van 20 à 25 miljoen euro voor Tagliafico hanteren.

"Ik weet niet of ik blijf of vertrek. Dit is niet het moment om daarover na te denken. Ik wil alleen met de duels in de Eredivisie, Champions League en bekerfinale bezig zijn", benadrukt Tagliafico zaterdag in De Telegraaf. "De rest komt in de zomer wel. Ik ben gelukkig in Amsterdam."

Meer: ‘Ajax ziet in voormalig Eredivisionist opvolger van Nicolás Tagliafico’ | Nicolás Tagliafico: ‘Ik wil het record verbreken van Darío Cvitanich’

"En nog een stuk gelukkiger ben ik met hoofdprijzen, als we de landstitel veroveren en de Champions League en bekerfinale winnen." Tagliafico speelde dit seizoen al ruim veertig duels, inclusief interlands voor Argentinië. Vermoeidheid is mentaal, zo verzekert de back in het dagblad. "Als je dit seizoen al zoveel wedstrijden hebt gespeeld, goed op weg bent naar drie prijzen en nog maar zeven of acht wedstrijden, allemaal finales, speelt, dan mag je de pijn niet voelen."

"Zelfs met lichte blessures ga je door. Punt. Mijn passie is een van de redenen waarom Ajax me heeft gehaald." Tagliafico vindt dat hij mentaliteit moet tonen en erkent dat het er soms weleens hard aan toe gaat op de training. "Maar dat zit in me, kan ik niet veranderen en dat wil ik zelfs op het elftal overbrengen. We moeten soms harder voor onszelf en elkaar zijn."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Nicolás Tagliafico

Poll
Denk jij dat Nicolás Tagliafico aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig is?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties