Wim Kieft: 'Hij rent als een idioot het veld in, dat is niet mijn ding'
Zaterdag, 20 april 2019 om 07:22

Liverpool plaatste zich afgelopen week ten koste van FC Porto voor de halve finales van de Champions League. Een week na een 2-0 zege op Anfield stapte het team van manager Jürgen Klopp ook in Oporto als winnaar van het veld, 1-4, en nu wacht een dubbele confrontatie met Barcelona. Wim Kieft ziet een belangrijk voordeel voor de Merseyside-club ten opzichte van de Spaanse grootmacht, die als de favoriet voor de eindzege wordt gezien.

"Het voordeel van Liverpool ten opzichte van Barcelona en Juventus is dat er drie spelers in de aanval lopen om het verschil te maken: Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino. Drie tegen Lionel Messi alleen bij Barça en Cristiano Ronaldo alleen bij Juventus", claimt de oud-aanvaller zaterdag in De Telegraaf. Waar Salah en Mané ook dit seizoen de doelpunten aaneenrijgen, is Firmino volgens Kieft vergelijkbaar met Dusan Tadic van Ajax.

Meer: Klopp telt zegeningen: ‘Ik had als nar voor de koning kunnen dansen’ | Klopp slaat alarm: ‘Bij een Nederlandse ploeg hetzelfde probleem’

"Hij speelt in dienst van het elftal, is een aanspeelpunt, snel, sterk in de combinatie en dreigend. Als doelpuntenmaker blijft hij achter bij Salah en Mané, maar Firmino pakt regelmatig zijn goaltje mee." Kieft looft verder het middenveld, waar power aan voetballend vermogen wordt gekoppeld. "Achterin staan twee offensieve backs en Virgil van Dijk geldt als grote man achterin. Dejan Lovren of Joël Matip naast hem is de zwakke schakel."

De profileringsdrang van Klopp gaat in de optiek van Kieft een beetje ver. "Hij is blij, zeggen zijn fans als hij als een idioot het veld in rent. Toch is dat niet mijn ding", besluit de voormalig Oranje-international in het dagblad. "Erik ten Hag, Zinédine Zidane en Carlo Ancelotti zijn ook blij als hun ploeg scoort of ze verder bekeren. Alleen zie ik dat trio niet zo raar doen. Terwijl Klopp zich bij verlies gedraagt als een aansteller, die de schuld meestal zoekt bij scheidsrechters."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Liverpool
 
Jürgen Klopp
 
Mohamed Salah
 
Roberto Firmino

>
UEFA Champions League
Barcelona
3
0
Liverpool
Woensdag, 1 mei 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
06:55
06:55
Verbeek doet belofte bij aanstelling Adelaide United: 'Ik kan niet wachten'
0
   
06:38
06:38
'Bel Hassani in de clinch Padt; bom barst in spelersbus FC Groningen'
13
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Pochettino geeft jawoord en wil vertrekken bij Tottenham
7
   
00:00
00:00
'Dat gaat dan vanzelf opvallen bij nationale teams en Eredivisie-clubs'
0
   
23:48
23:48
Zoekend Feyenoord loopt blauwtje: 'Ik heb 'nee' gezegd, er is contact geweest'
8
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties