Van Dijk behoort tot zes genomineerden voor prestigieuze prijs
Zaterdag, 20 april 2019 om 13:43

Virgil van Dijk behoort tot de laatste zes genomineerden voor de PFA Players’ Player of the Year-award, zo communiceert de Engelse spelersvakbond via de officiële kanalen. De leden van de Professional Footballers' Association (PFA) bepalen uiteindelijk welke speler uit de Premier League er met deze prestigieuze prijs vandoor gaat.

Naast Van Dijk zijn ook zijn ploeggenoot Sadio Mané, Sergio Agüero, Bernardo Silva, Raheem Sterling (allen Manchester City) en Eden Hazard (Chelsea) genomineerd voor de PFA Players’ Player of the Year-award. De winnaar van de prestigieuze prijs wordt volgende week zondag bekendgemaakt en Van Dijk kan eventueel de opvolger worden van Mohamed Salah, die vorig seizoen door de spelersvakbond gekozen werd tot beste speler van de Premier League.

Meer: Virgil van Dijk haalt druk weg bij Liverpool: ‘Zij zijn de titelverdediger’ | ‘Van Dijk is natuurlijk een veel betere verdediger dan Koeman was’

Dennis Bergkamp (1998), Ruud van Nistelrooij (2002) en Robin van Persie (2012) zijn tot dusver de enige Nederlandse spelers die ooit de PFA Players’ Player of the Year-award wisten te winnen. Van Dijk is bij de bookmakers momenteel de favoriet om er met de ereprijs vandoor te gaan, terwijl de analytici van de BBC de Nederlandse verdediger samen met Sterling tot favoriet bestempelden.

Er is dit seizoen in Engeland veel lof voor Van Dijk, die dit jaar tot dusver 43 officiële wedstrijden voor Liverpool speelde. De Engelse spelersvakbond heeft tegelijkertijd de shortlist bekendgemaakt voor de PFA Young Player of the Year-award. Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Bernardo Silva, Sterling (allebei Manchester City), David Brooks (Bournemouth), Marcus Rashford (Manchester United) en Declan Rice (West Ham United) zijn de zes genomineerden voor deze prijs.

Ook Vivianne Miedema maakt kans op de PFA Players’ Player of the Year-award. De spits van Arsenal en de Oranje Leeuwinnen moet in de strijd om die ereprijs afrekenen met Ji So-Yun, Erin Cuthbert (allebei Chelsea), Nikita Parris, Keira Walsh en Steph Houghton (allen Manchester City). De prijs voor de beste speelster van de FA Women's National League werd tot dusver nooit gewonnen door een Nederlandse.

 
Premier League
 
Liverpool
 
Manchester United
 
Manchester City
 
Virgil van Dijk

Poll
Denk jij dat Virgil van Dijk deze prijs wint?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties