Mourinho: 'Ik zou niet verbaasd zijn als Ajax de CL wint. Oké, wel een beetje'
Zaterdag, 20 april 2019 om 16:42

José Mourinho acht zowel Ajax als Tottenham Hotspur in staat om de Champions League te winnen. Een van beide ploegen zal zich volgende maand kwalificeren voor de eindstrijd en Mourinho ziet in de halve finale geen favoriet. Hij is onder de indruk geraakt van beide ploegen en dicht ze ieder vijftig procent kans toe om de finale te bereiken, vertelt Mourinho aan RT.

De clubloze oefenmeester, die eerder voorspelde dat Ajax door Real Madrid en daarna door Juventus uitgeschakeld zou worden, is naar eigen zeggen 'heel blij' voor de Amsterdammers én voor Tottenham. "Als je eenmaal in de kwartfinale staat, dan sta je daar om een reden. In de groepsfase kun je nog weleens geluk hebben, als blijkt dat een tegenstander toch niet zo goed is als je had verwacht. En soms heb je mazzel met de loting voor de achtste finale. Maar als je in de kwartfinale staat, dan heeft ieder team in mijn ogen 12,5 procent kans om de Champions League te winnen."

Meer: ‘Manchester United zag af van De Ligt uit angst voor overgewicht’ | Kieft noemt Ajax ‘amateuristisch’: ‘Mourinho had volstrekt gelijk’

Mourinho geeft Tottenham Hotspur advies in analyse over Ajax

In het interview met 'RT' gaat José Mourinho ook in op de manier waarop Ajax volgens hem te kloppen is. Lees artikel

"In de halve finale is dat 25 procent", rekent Mourinho voor. "Het zou me niet verbazen als Ajax of Tottenham de Champions League wint. Oké, misschien een beetje. Maar het zou me niet choqueren, want een van de twee ploegen gaat naar de finale en dat is weer een wedstrijd op zich. Dat zijn negentig minuten die voor het merendeel van de spelers de belangrijkste minuten van hun loopbaan kunnen worden. Beide clubs zullen er al van dromen en daar hebben ze ook alle reden toe."

Mourinho zegt dat Ajax zich heeft bewezen als een reuzendoder. "Van Tottenham kunnen we dat niet zeggen, want Manchester City heeft geen grote staat van dienst in de Champions League. Maar het is alsnog een topteam in eigen land. Het is fifty-fifty tussen Ajax en Tottenham." Op dinsdag 30 april staan beide clubs in Londen tegenover elkaar, waarna op 8 mei de return wacht. De andere halve finale gaat tussen Barcelona en Liverpool.

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Tottenham Hotspur
 
José Mourinho

>
UEFA Champions League
Tottenham Hotspur
0
1
Ajax
Dinsdag, 30 april 2019 om 21:00
Poll
Denk je dat Ajax of Tottenham Hotspur de Champions League wint?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Arsenal moet Barça 60 miljoen betalen voor droomkandidaat
10
   
00:00
00:00
Kelle Roos neemt wraak: 'Wij vinden hen irritant en zij vinden ons irritant'
7
   
23:45
23:45
Neres arriveert bij Seleção; Perez en Depay genieten van vrije dagen
0
   
23:24
23:24
Analisten prijzen verrassende uitblinker: 'Als Feyenoord verlegen zou zitten...'
10
   
23:06
23:06
Ware slijtageslag in play-offs: 'Ik heb niet eens een hamstring meer'
15
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties