Huntelaar verrast Milan van Dongen: 'Daar is toch niet zoveel aan de hand?'
Zaterdag, 20 april 2019 om 21:14

Klaas-Jan Huntelaar vindt zijn rode kaart in de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax (0-1) van zaterdagavond niet terecht. De maker van het enige doelpunt ontving in de slotfase zijn tweede gele kaart na een overtreding op Samir Memisevic. Eerder had Huntelaar al geel gekregen voor het uittrekken van zijn shirt na het maken van de 0-1.

"Dat was een beetje dom. De blijdschap steeg me naar mijn hoofd", zegt Huntelaar tegenover FOX Sports over zijn eerste prent. "Ik kan me niet herinneren dat ik het vaker heb gedaan en ik zal het ook niet meer doen." Met zijn tweede gele kaart is hij het echter niet eens. Huntelaar leek zijn elleboog in de nek van Memisevic te planten. "Ik vond dat wel meevallen, maar goed. Er zijn zoveel duels geweest; dan kun je voor bijna alles wel geel trekken."

Meer: Daley Blind reageert: ‘Die reputatie heeft hij er zelf naar gemaakt’ | Verval in tweede helft komt Ajax niet duur te staan in Den Haag

"Ik zag 'm komen en ik ving 'm op. Daar is toch niet zoveel aan de hand?", aldus Huntelaar. Journalist Milan van Dongen reageert daar verrast op. "Nee, vind je?", zegt hij. "Nee, vind ik niet", aldus Huntelaar, wiens doelpunt ook nog werd bekeken door de VAR. De spits triomfeerde in het duel met Tim Handwerker, draaide om de verdediger heen en volleerde raak. Zowel arbiter Dennis Higler als videoscheidsrechter Danny Makkelie vond niet dat er sprake was van een overtreding.

"Ik vond het geen overtreding", reageert Huntelaar zelf. "Ik zag de bal omhooggaan en ik draai. Die jongen is een stukje kleiner dan ik, dus mijn hand komt waarschijnlijk hoger dan de zijne. Ik draai me om en ik schiet 'm binnen. Er is niet veel aan de hand, toch?", vraagt hij zich hardop af bij het zien van de beelden. Huntelaar, de eerste Ajacied ooit die in een competitieduel invalt, scoort en wordt weggestuurd, is door zijn rode kaart geschorst voor de wedstrijd tegen Vitesse van dinsdag.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Klaas-Jan Huntelaar

>
Eredivisie
FC Groningen
0
1
Ajax
Zaterdag, 20 april 2019 om 18:30
Poll
De tweede gele kaart voor Klaas-Jan Huntelaar was...
te licht bestraft
te zwaar bestraft
een terecht straf
Meer nieuws
   
00:00
00:00
'Teken aan de wand' bij Barcelona zorgt voor veel speculatie in Spanje
2
   
23:35
23:35
'LaLiga vindt oplossing voor El Clásico en twijfelt tussen twee data'
15
   
23:15
23:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
22:55
22:55
Verbijstering om boete voor Ajax: 'Dit heb ik nooit eerder vernomen'
47
   
22:37
22:37
'Ik heb hem altijd een typische Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds'
7
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties