Huntelaar verrast Milan van Dongen: 'Daar is toch niet zoveel aan de hand?'
Zaterdag, 20 april 2019 om 21:14

Klaas-Jan Huntelaar vindt zijn rode kaart in de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax (0-1) van zaterdagavond niet terecht. De maker van het enige doelpunt ontving in de slotfase zijn tweede gele kaart na een overtreding op Samir Memisevic. Eerder had Huntelaar al geel gekregen voor het uittrekken van zijn shirt na het maken van de 0-1.

"Dat was een beetje dom. De blijdschap steeg me naar mijn hoofd", zegt Huntelaar tegenover FOX Sports over zijn eerste prent. "Ik kan me niet herinneren dat ik het vaker heb gedaan en ik zal het ook niet meer doen." Met zijn tweede gele kaart is hij het echter niet eens. Huntelaar leek zijn elleboog in de nek van Memisevic te planten. "Ik vond dat wel meevallen, maar goed. Er zijn zoveel duels geweest; dan kun je voor bijna alles wel geel trekken."

Meer: Huntelaar hoopt op ex-collega: ‘Ik zal nooit ’nee‘ zeggen tegen Ajax’ | Huntelaar: ‘Hij heeft nog een contract, dus we kunnen hem daaraan houden’

"Ik zag 'm komen en ik ving 'm op. Daar is toch niet zoveel aan de hand?", aldus Huntelaar. Journalist Milan van Dongen reageert daar verrast op. "Nee, vind je?", zegt hij. "Nee, vind ik niet", aldus Huntelaar, wiens doelpunt ook nog werd bekeken door de VAR. De spits triomfeerde in het duel met Tim Handwerker, draaide om de verdediger heen en volleerde raak. Zowel arbiter Dennis Higler als videoscheidsrechter Danny Makkelie vond niet dat er sprake was van een overtreding.

"Ik vond het geen overtreding", reageert Huntelaar zelf. "Ik zag de bal omhooggaan en ik draai. Die jongen is een stukje kleiner dan ik, dus mijn hand komt waarschijnlijk hoger dan de zijne. Ik draai me om en ik schiet 'm binnen. Er is niet veel aan de hand, toch?", vraagt hij zich hardop af bij het zien van de beelden. Huntelaar, de eerste Ajacied ooit die in een competitieduel invalt, scoort en wordt weggestuurd, is door zijn rode kaart geschorst voor de wedstrijd tegen Vitesse van dinsdag.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Klaas-Jan Huntelaar

>
Eredivisie
FC Groningen
0
1
Ajax
Zaterdag, 20 april 2019 om 18:30
Poll
De tweede gele kaart voor Klaas-Jan Huntelaar was...
te licht bestraft
te zwaar bestraft
een terecht straf
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Arsenal moet Barça 60 miljoen betalen voor droomkandidaat
9
   
00:00
00:00
Kelle Roos neemt wraak: 'Wij vinden hen irritant en zij vinden ons irritant'
7
   
23:45
23:45
Neres arriveert bij Seleção; Perez en Depay genieten van vrije dagen
0
   
23:24
23:24
Analisten prijzen verrassende uitblinker: 'Als Feyenoord verlegen zou zitten...'
9
   
23:06
23:06
Ware slijtageslag in play-offs: 'Ik heb niet eens een hamstring meer'
13
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties