Dylan Vente: 'Ik heb wel wat plannetjes gemaakt met mijn zaakwaarnemer'
Woensdag, 24 april 2019 om 23:42

Dylan Vente hoopt volgend seizoen onder Jaap Stam op meer speeltijd dan in dit seizoen onder Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. De aanvaller had woensdag tegen NAC Breda (0-4 zege) een basisplaats vanwege de absentie van Nicolai Jörgensen en Robin van Persie. Vente, die de 0-2 voor zijn rekening nam, lijkt een verhuurperiode een optie te vinden als hem in De Kuip weer een seizoen op de bank wacht.

"Natuurlijk wil je spelen", erkent de negentienjarige spits in gesprek met FOX Sports. "Het is afwachten omdat er een nieuwe trainer komt. Ik heb wel wat plannetjes gemaakt met mijn zaakwaarnemer. We zien komend seizoen wel wat er gebeurt." Presentator Jan-Joost van Gangelen geeft vervolgens aan dat Vente twee opties heeft: verhuurd worden of een afspraak maken met Feyenoord aangaande zijn perspectief. "Ja, het is precies zoals je zegt."

Meer: Feyenoord moet driemaal vissen en lijdt eerste nederlaag onder Stam | Jonge talenten bezorgen Feyenoord derde overwinning op rij

Voor het eerst sinds 16 december 2018 (0-2 nederlaag tegen Fortuna Sittard) had de jeugdexponent een basisplaats in het eerste. Hij moest even wennen en vond het lastig om weer in het ritme te komen. "Gelukkig heb ik vandaag een doelpunt kunnen meepikken. In de wedstrijden waarin ik voor het eerste mag spelen, wil ik alles laten zien wat ik heb, Gelukkig is het vandaag wel goed gegaan."

"Op de bank zitten is nooit leuk", erkent Vente, die in de winter niet verhuurd mocht worden. "Nee, dat was niet de afspraak. Ik leer hier ook veel van Nicolai (Jörgensen, red.) en Robin (van Persie) en ik praat ook veel met Robin. Ik bekijk beelden van hem en daar leer ik veel van. Wedstrijdritme is natuurlijk het belangrijkst en je wilt veel voetballen, maar dat is nu niet het geval."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Dylan Vente
 
Nicolai J├Ârgensen
 
Giovanni van Bronckhorst

>
Eredivisie
NAC Breda
0
4
Feyenoord
Woensdag, 24 april 2019 om 20:45
Poll
Moet Feyenoord Dylan Vente volgend seizoen verhuren?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
22:48
22:48
Marcel Brands winkelt bij Man City en betaalt tien miljoen euro
0
   
22:40
22:40
Di Marzio: Matthijs de Ligt ondergaat woensdagmorgen medische keuring
3
   
22:33
22:33
'PSV vervolgt jacht op defensieve versterking en komt uit in Frankrijk'
11
   
22:15
22:15
Vivianne Miedema vermaakt zich met vriendin; Tagliafico en Pereiro op vakantie
0
   
22:02
22:02
Ex-Ajacied houdt conditie op peil bij Ajax: 'Een klein, goed gezelschap'
4
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties