Update: Groen licht voor transfer Reis naar Barcelona: 'De clubs zijn eruit'
Zaterdag, 4 mei 2019 om 16:18

FC Groningen en Barcelona zijn tot een vergelijk over Ludovit Reis gekomen, zo meldt De Telegraaf zaterdag. Volgens het dagblad ontvangt de Eredivisie-club ‘een spectaculaire transfersom’ van de kersverse landskampioen van Spanje. Het zou gaan om een maximaal bedrag van 7,7 miljoen euro, inclusief variabele bonussen, voor de achttienjarige middenvelder annex jeugdinternational.

De verwachting is dat Reis en zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac ‘snel’ op het vliegtuig naar Barcelona zullen stappen voor een eerste kennismaking met de club én trainer Ernesto Valverde. Volgens het dagblad hebben Reis en Bursac de toezegging gekregen dat de middenvelder in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee mag op een oefentrip naar Japan, waar een mini-toernooi van hoofdsponsor Rakuten zal worden gespeeld.

Meerdere scouts van Barcelona hebben Reis vanaf september nauwlettend gevolgd en positieve rapporten over hem uitgebracht. Het is de bedoeling dat de middenvelder komend seizoen aansluit bij Barcelona B en in de komende seizoenen regelmatig de kans krijgt om zich tijdens de trainingen en wedstrijden van het eerste te laten zien. Valverde gunt de negentienjarige Riqui Puig en de twee jaar oudere Carles Aleña regelmatig speeltijd.

Het tweede elftal van Barcelona komt uit in Groep 3 van de Segunda División B, het derde niveau van het Spaanse voetbal. Het team staat momenteel onder leiding van Francisco Javier García Pimienta, die al sinds 2001 in de jeugdopleiding van de Catalanen werkt. Puig, Juan Miranda, Abel Ruiz en Oriol Busquets zijn momenteel de meest in het oog springende namen in het elftal van Barcelona B.

Update 4 mei 16.18 uur - Groen licht voor transfer Reis naar Barcelona: ‘De clubs zijn eruit’
Alexander Bursac, de zaakwaarnemer van Ludovit Reis, heeft zaterdagmiddag in gesprek met het Algemeen Dagblad bevestigd dat zijn cliënt volgend seizoen bij Barcelona actief zal zijn: "De clubs zijn eruit. We horen dit weekeinde of anders maandag wanneer we naar Barcelona vliegen om de transfer af te ronden", vertelt hij. De middenvelder van FC Groningen zal zich aankomend seizoen in eerste instantie aansluiten bij de A-selectie van de Catalanen: "We willen wel dat de hoofdtrainer Ludovit zelf aan het werk ziet. Zodat hij een indruk krijgt van zijn niveau, en of hij in staat is om dat van Barcelona aan te tikken. Nog los van zijn voetballende kwaliteiten: ook wat betreft zijn mentaliteit wijst alles erop dat Ludo het heel ver kan schoppen. Hij is rustig, intelligent en staat met beide benen op de grond."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Barcelona
 
Ernesto Valverde
 
Ludovit Reis

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties