Update: 'Sampdoria heeft bijna beet en betaalt Groningen 3,7 miljoen'
Maandag, 20 mei 2019 om 14:48

Julian Chabot gaat FC Groningen inruilen voor Sampdoria, zo weet het Dagblad van het Noorden zondag te melden. De 21-jarige centrale verdediger, die vorig jaar zomer overkwam van Sparta Rotterdam, gaat tussen de 3,5 en 4 miljoen euro opbrengen, zo bevestigen diverse bronnen aan de krant. 'De transfer is op een oor na gevild', zo klinkt het.

Chabot, die voor een miljoen euro werd gestrikt door de Trots van het Noorden, vormt onder trainer Danny Buijs een verdedigingsduo met Mike te Wierik. De jonge Duitser, die nog tot medio 2022 vastligt, heeft Sampdoria voldoende weten te imponeren, aangezien de huidige nummer negen van de Serie A dicht bij de komst van de verdediger is.

De krant meldt dat ook de uitgaande transfer van Ludovit Reis naar Barcelona zo goed als rond is. Volgens de entourage van de achttienjarige middenvelder is er reeds een overeenstemming bereikt tussen de clubs en moet alleen Reis nog een deal bevestigen. Het is de bedoeling dat de jeugdinternational in de voorbereiding van het nieuwe seizoen aansluit bij de hoofdmacht van Barcelona.

Reis zal na de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaan spelen bij Barcelona B. Naar verluidt betaalt de Catalaanse grootmacht zes miljoen euro voor Reis, een som die door diverse bonussen nog kan oplopen naar bijna acht miljoen. "Er is absoluut nog geen witte rook", zo benadrukt algemeen directeur Hans Nijland echter tegenover de krant over de transfer van Reis.

Update 20 mei 14.48 uur - 'Sampdoria heeft bijna beet en betaalt FC Groningen 3,7 miljoen’
De transfer van Julian Chabot naar Sampdoria is in een vergevorderd stadium aanbeland. De verdediger van FC Groningen meldt zich vrijdag in Italië voor de medische keuring, zo weet Sky Italia maandag te melden. Mochten er geen mankementen aan het licht komen, dan tekent Chabot een vijfjarig contract. Met de overgang is een transfersom van 3,7 miljoen euro gemoeid.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Sampdoria
 
Ludovit Reis
 
Julian Chabot

Poll
Verwacht jij dat Julian Chabot FC Groningen gaat verlaten deze zomer?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties