FC Twente grote winnaar bij uitreiking van Gouden Kampioensschilden
Woensdag, 8 mei 2019 om 14:24

FC Twente is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Gouden Kampioensschilden van de Keuken Kampioen Divisie. Drie van de vijf individuele prijzen werden afgeleverd in Enschede: de beste speler van het jaar (Aitor Cantalapiedra), beste keeper van het jaar (Joël Drommel) en de beste trainer van het jaar (Marino Pusic).

De uitverkiezing van Pusic tot beste trainer van het afgelopen seizoen volgt daags na het nieuws dat FC Twente ondanks zijn doorlopende contract per direct afscheid van hem neemt. De 47-jarige oefenmeester nam vorig seizoen in eerste instantie op interim-basis het roer over van Gertjan Verbeek en kwam afgelopen zomer definitief voor de groep te staan in Enschede. Pusic leidde FC Twente naar het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, maar moet desondanks vertrekken bij de Tukkers. De beste trainer wordt uitsluitend gekozen door de trainers en aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer: Naam van Nederlandse opvolger voor Onana genoemd bij FOX Sports | De beste keepers van Nederland ooit? ‘Misschien een transfer maken’

Aitor werd door het publiek, trainer en aanvoerders met ruime meerderheid gekozen tot beste speler van het jaar. De Spaanse aanvaller van FC Twente bleef Istvan Bakx (Go Ahead Eagles), Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam), Terell Ondaan (Telstar) en Bryan Smeets (TOP Oss) voor in deze verkiezing en volgt zodoende Lisandro Semedo op. Aitor was dit seizoen in 35 competitiewedstrijden goed voor 13 doelpunten en 8 assists, waarmee hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap had.

De derde individuele prijs die naar Enschede gaat, is die van beste keeper van het seizoen. Drommel bleef Xavier Mous (SC Cambuur), Wouter van der Steen (FC Den Bosch) en Hobie Verhulst (Go Ahead Eagles) voor in de verkiezing. De 22-jarige doelman stond dit seizoen in 36 competitiewedstrijden onder de lat bij FC Twente. De overige twee Kampioensschilden worden nog uitgereikt aan de topscorer (Ferdy Druijf) en het grootste talent van het seizoen (nog onbekend).

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
FC Twente
 
Joël Drommel
 
Marino Pusic
 
Aitor Cantalapiedra Fernández

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties