Swart baalt: 'Magallán moest de bal hebben met een sliding'
Donderdag, 9 mei 2019 om 15:48

Sjaak Swart is trots op de manier waarop Ajax zich dit seizoen heeft laten zien in Europa, maar is bovendien zeer teleurgesteld in de uitschakeling in de halve finale van de Champions League. Door drie doelpunten van Lucas Moura, waarvan de beslissende diep in blessuretijd, is niet Ajax, maar Tottenham Hotspur de tegenstander van Liverpool in de finale op zaterdag 1 juni.

"Het gebeurt in het voetbal. Dat heb je in de avond daarvoor gezien", aldus Swart in gesprek met de NOS, doelend op de wedstrijd van dinsdagavond tussen Liverpool en Barcelona. "Ajax heeft het geweldig gedaan. Iedereen rekende erop dat ze in de finale zouden komen. Als je in de rust 2-0 voor staat, mag je het niet weggeven. Dat is wel een beetje gebeurd, vind ik."

Meer: Matthijs de Ligt: ‘Kijk naar Ajax, hij speelt nu ook niet op die plek’ | ‘Het is wat minder, maar of dat betekent dat Ajax minder gaat presteren...’

View this post on Instagram

Mijn hart maakt een vreugdesprongetje als ik denk aan het voetbal dat jullie gespeeld hebben. Het was een feestje om dit op m’n oude dag mee te maken. Het is moeilijk om er woorden voor te vinden. Niemand had gedacht dat zoiets mogelijk was, maar jullie deden het. Voor de club, voor de supporters, voor het shirt, voor het logo en voor de stad. Bedankt daarvoor. Voor altijd trots op jullie. ???

A post shared by Sjaak Swart (@sjaak.swart) on

Door goals van Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech stond Ajax na 45 minuten spelen met 2-0 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na rust ging het helemaal fout. "Ik kan wel namen gaan noemen, maar de goals waren weggevers. Vooral de tweede, dat de keeper hem nog vast had en de bal uit zijn handen werd gelopen. Magallán viel in. Hij moest de bal hebben met een sliding (bij 2-3, red.). Als je ziet hoe die Engelsen tacklen, dan gebeurt er niets. Maar, dat gebeurt niet."

Swart had graag gezien dat zijn club naar de finale in Madrid was gegaan. "Ajax heeft het geweldig gedaan. Dus iedereen moet tevreden zijn, maar dit is zo zonde. Tien seconden voor tijd. Vijf seconden dan. Drie? Ik denk dat het nog minder was als onze keeper niet geprobeerd had om tijd te rekken. Dat vind ik wel stom, want dat is niet nodig."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Tottenham Hotspur
 
Liverpool
 
Matthijs de Ligt

>
UEFA Champions League
Ajax
2
3
Tottenham Hotspur
Woensdag, 8 mei 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
5
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
5
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
1
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties