Swart baalt: 'Magallán moest de bal hebben met een sliding'
Donderdag, 9 mei 2019 om 15:48

Sjaak Swart is trots op de manier waarop Ajax zich dit seizoen heeft laten zien in Europa, maar is bovendien zeer teleurgesteld in de uitschakeling in de halve finale van de Champions League. Door drie doelpunten van Lucas Moura, waarvan de beslissende diep in blessuretijd, is niet Ajax, maar Tottenham Hotspur de tegenstander van Liverpool in de finale op zaterdag 1 juni.

"Het gebeurt in het voetbal. Dat heb je in de avond daarvoor gezien", aldus Swart in gesprek met de NOS, doelend op de wedstrijd van dinsdagavond tussen Liverpool en Barcelona. "Ajax heeft het geweldig gedaan. Iedereen rekende erop dat ze in de finale zouden komen. Als je in de rust 2-0 voor staat, mag je het niet weggeven. Dat is wel een beetje gebeurd, vind ik."

Meer: Transfer Matthijs de Ligt ‘voor negentig procent’ afgerond door megacontract | Snoeiharde kritiek op ‘geldwolf’ De Ligt: ‘Waar ging het mis met Matthijs?'

View this post on Instagram

Mijn hart maakt een vreugdesprongetje als ik denk aan het voetbal dat jullie gespeeld hebben. Het was een feestje om dit op m’n oude dag mee te maken. Het is moeilijk om er woorden voor te vinden. Niemand had gedacht dat zoiets mogelijk was, maar jullie deden het. Voor de club, voor de supporters, voor het shirt, voor het logo en voor de stad. Bedankt daarvoor. Voor altijd trots op jullie. ???

A post shared by Sjaak Swart (@sjaak.swart) on

Door goals van Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech stond Ajax na 45 minuten spelen met 2-0 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na rust ging het helemaal fout. "Ik kan wel namen gaan noemen, maar de goals waren weggevers. Vooral de tweede, dat de keeper hem nog vast had en de bal uit zijn handen werd gelopen. Magallán viel in. Hij moest de bal hebben met een sliding (bij 2-3, red.). Als je ziet hoe die Engelsen tacklen, dan gebeurt er niets. Maar, dat gebeurt niet."

Swart had graag gezien dat zijn club naar de finale in Madrid was gegaan. "Ajax heeft het geweldig gedaan. Dus iedereen moet tevreden zijn, maar dit is zo zonde. Tien seconden voor tijd. Vijf seconden dan. Drie? Ik denk dat het nog minder was als onze keeper niet geprobeerd had om tijd te rekken. Dat vind ik wel stom, want dat is niet nodig."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Tottenham Hotspur
 
Liverpool
 
Matthijs de Ligt

>
UEFA Champions League
Ajax
2
3
Tottenham Hotspur
Woensdag, 8 mei 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
08:12
08:12
'Een droom om terug te keren bij Ajax, maar voor nu is dat niet het doel'
0
   
08:00
08:00
Van Persie sprak Depay aan op foto's: 'Waarom zou ik dat niet mogen?'
6
   
07:46
07:46
PSV strikt 'exceptioneel talent': 'Hij heeft wel een eigen willetje'
6
   
07:32
07:32
Afrika Cup 2019: Topaffiche van Groep C om 19.00 uur van start
19
   
07:18
07:18
'Bruma wordt op één na duurste PSV-aankoop; transfersom kan oplopen'
20
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties