Pusic weerlegt kritiek: 'Kijk naar de mogelijkheden van FC Twente'
Zondag, 12 mei 2019 om 12:34

Marino Pusic moest FC Twente binnen een jaar terugbrengen naar de Eredivisie. De opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek slaagde met vlag en wimpel in die opdracht, maar maakt de terugkeer op het hoogste niveau niet mee. De clubleiding zette hem onlangs op non-actief en is begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer.

De beslissing van de beleidsbepalers van Twente om de samenwerking na dit seizoen te beëndigen kwam hard aan bij Pusic, zo stelt hij zondagochtend in De Tafel van Kees. "Je mag ook best weten dat er ik er teleurgesteld over ben geweest, simpel zat. En nog steeds. De club heeft echter het recht om keuzes te maken richting de toekomst. Die hebben ze ook gemaakt."

Volgens de clubleiding hebben de spelers van FC Twente te weinig een ontwikkeling doorgemaakt. Pusic weerlegt die zienswijze en verwijst terloops naar de manier van spelen van veel clubs in de Keuken Kampioen Divisie. "Kijk even naar de mogelijkheden van het team. Ik denk eigenlijk dat ik het maximale eruit heb gehaald. We willen allemaal dominant een aanvallend voetbal spelen, maar op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat de competitie een heel andere dynamiek heeft en je dus iets heel anders nodig hebt om het seizoen succesvol en winnend af te sluiten."

"Ik had een opdracht en dat was om deze prachtige club terug te brengen naar de Eredivisie. Onder omstandigheden die niet altijd even makkelijk waren en onder de druk dat het voortbestaan van de club anders in gevaar zou komen", zo besluit Pusic. Fred Rutten is een belangrijke kandidaat voor de vacante trainerspositie in de Grolsch Veste. De voormalig trainer van FC Twente is clubloos na zijn ontslag bij Anderlecht.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
FC Twente
 
Gertjan Verbeek
 
Fred Rutten
 
Marino Pusic

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties