Cristiano Ronaldo: 'Ik begrijp dat ze met een geladen pistool klaarstaan'
Dinsdag, 14 mei 2019 om 13:45

Cristiano Ronaldo behoort tot de beste spelers aller tijden, maar de Portugees leeft nog altijd met het gevoel dat hij zich iedere wedstrijd moet bewijzen. In een interview met La Repubblica zegt de aanvaller van Juventus dat hij naast veel loftuitingen nog altijd te maken heeft met bakken kritiek. De 34-jarige superster stelt dat hij nog altijd geraakt wordt door de negatieve geluiden.

"Ik ontken niet dat het me soms nog wel irriteert. Ik heb het gevoel dat ik ieder jaar moet bewijzen dat ik nog goed genoeg ben. Dat is soms zwaar. Ik voel altijd de druk op mijn schouders. Iedereen wil dat ik morgen ga winnen. Dat zorgt ervoor dat ik meer geconcentreerd ben, maar er komt dan ook een moment waarop ik zeg: laat me maar even alleen", laat Ronaldo weten.

Meer: Ronaldo imiteert Zlatan: ‘Ik zoek de records niet op, ze zoeken mij op’ | Wat is het salaris van Paul Pogba en hoe groot is zijn vermogen?

"Het is voorbij, hij is nu 33 jaar. Voorbij, hij is nu 34 jaar. Straks 35 jaar. Hij moet stoppen, dat hoor ik steeds. Die mensen wil ik versteld doen staan door te tonen dat ik er nog steeds ben. Ik denk niet dat men vraagt aan mij om me te gedragen als een robot zonder emoties. Men ziet me meer als een persoon die nooit problemen heeft. Iemand die nooit terneergeslagen is of bezorgd is."

"Men denkt dat met succes en geld iemand geen zorgen kan hebben. Hoe kan hij in een crisis zitten, hij is toch miljonair? Zo denkt men. Ik heb moeten leren dat mensen anders denken dan ik, dat men bepaalde situaties zelf nooit meemaakt. Nu begrijp ik dat. Ik begrijp dat ze met een geladen pistool klaarstaan om te wachten tot Cristiano een strafschop mist of faalt in een beslissende wedstrijd. Dat hoort erbij."

Ronaldo beseft dat hij een van de meest bekende en dus blootgestelde personen ter wereld is. "Het is niet gemakkelijk om iets privé te houden. Hoe meer succes je bereikt en hoe meer je verdient, hoe meer mensen je naar beneden willen halen. Dat is normaal. In mijn professionele leven maakt het niet uit dat ze kritiek leveren. Het is mijn werk", aldus de Portugees.

 
Serie A
 
Juventus
 
Cristiano Ronaldo

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties