Promotiekansen NEC gaan in rook op na debacle in Waalwijk
Dinsdag, 14 mei 2019 om 20:29

NEC speelt ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van interim-trainer Ron de Groot ging dinsdag met 3-0 onderuit tegen RKC Waalwijk en ziet daardoor de promotiekansen definitief in rook opgaan. De Nijmegenaren begonnen met vertrouwen aan de tweede ontmoeting met RKC, want afgelopen vrijdag werd het eerste duel in de Keuken Kampioen Play-Offs winnend afgesloten (2-0).

Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe in de eerste helft. Jonathan Okita werd van scoren afgehouden door RKC-verdediger Melle Meulensteen en aan de andere kant was Stijn Spierings dicht bij de openingstreffer voor de thuisploeg. Doelman Mattijs Branderhorst kwam stevig in en iedereen en alles in Waalwijk schreeuwde om een strafschop. Arbiter Joey Kooij checkte het voorval op het VAR-scherm langs het veld, maar legde de bal niet op elf meter.

Het elftal van trainer Fred Grim kwam enige tijd later alsnog aan de leiding. Dylan Seys profiteerde na veertig minuten spelen optimaal van wanorde in de Nijmeegse verdediging en de Belgische aanvaller liet Branderhorst vervolgens kansloos met een rake knal. Een tegenvaller voor het tot dan toe behoorlijk spelende NEC, dat in het restant van de eerste helft, inclusief vier minuten blessuretijd, niet in staat was om de achterhoede van RKC te verontrusten.

Ook in de tweede helft stond de defensie van NEC te schutteren. Spierings verzilverde het buitenkansje na ruim een uur spelen en poetste daarmee de nederlaag van vier dagen eerder weg. Het werd nog erger voor de formatie van De Groot, want Mario Bilate verscheen luttele minuten later alleen voor Branderhorst en tekende voor de derde Waalwijkse treffer. RKC treft, als de huidige stand in de Eredivisie zou blijft, Excelsior in de halve finale van de Play-Offs. De thuiswedstrijd staat voor zondag 19 mei gepland, de return in Rotterdam is op 22 mei.

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Play-Offs
 
NEC
 
RKC Waalwijk
 
Mario Bilate
 
Fred Grim

>
Play-offs 1/2
RKC Waalwijk
3
0
NEC
Dinsdag, 14 mei 2019 om 18:30
Poll
Denk jij dat RKC Waalwijk volgend seizoen in de Eredivisie speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
06:48
06:48
Frank de Boer gaat onderuit met Atlanta United na bizarre slotfase
0
   
06:16
06:16
De Telegraaf: Real Madrid meldt zich bij Ajax voor Van de Beek
25
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Juventus beraamt zeer spectaculaire ruildeal met AS Roma
5
   
00:15
00:15
'Ik was natuurlijk dolenthousiast dat ik bij Ajax mocht komen trainen'
4
   
00:00
00:00
'Galáctico' wordt hoofdpijndossier in Madrid: 'Deze oorlog wint hij niet'
7
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties